karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-05-14 19:13:26

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2021-11-28 11:34:20 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29315
Eläinperäisen proteiinin saanti korreloi käänteisesti kokonaiskuolleisuuden ja sydänkuolleisuuden kanssa. Kasviperäisillä proteiinilla ei tällaista korrelaatiota ollut. Eli runsas eläinproteiinin saanti pidensi ikää, kasviproteiini ei.

https://academic.oup.com/biomedgerontol ... 34/6444397

Lainaa:
ACCEPTED MANUSCRIPT
Animal protein intake is inversely associated with mortality in older adults: the InCHIANTI study
Tomás Meroño, PhD, Raúl Zamora-Ros, PhD, Nicole Hidalgo-Liberona, MSc, Montserrat Rabassa, PhD, Stefania Bandinelli, MD, Luigi Ferrucci, MD, PhD, Massimiliano Fedecostante, MD, Antonio Cherubini, MD, PhD, Cristina Andres-Lacueva, PhD
The Journals of Gerontology: Series A, glab334, https://doi.org/10.1093/gerona/glab334
Published: 27 November 2021 Article history

Abstract

In general, plant protein intake was inversely associated with mortality in studies in middle-aged adults. Our aim was to evaluate the long-term associations of animal and plant protein intake with mortality in older adults.
Methods
A prospective cohort study including 1,139 community-dwelling older adults (mean age 75 years, 56% women) living in Tuscany, Italy, followed for 20 years (InCHIANTI study) was analyzed. Dietary intake by food frequency questionnaires and clinical information were assessed five times during the follow-up. Protein intakes were expressed as percentages of total energy. Time-dependent Cox regression models adjusted for confounders were used to assess the association between plant and animal protein intake, and mortality.
Results
During the 20-years of follow up (mean: 12y), 811 deaths occurred (292 of cardiovascular- and 151 of cancer-related causes). Animal protein intake was inversely associated with all-cause (HR per 1% of total energy from protein increase, 95%CI: 0.96, 0.93-0.99) and cardiovascular mortality (HR per 1% of total energy from protein increase, 95%CI: 0.93, 0.87-0.98). Plant protein intake showed no association with any of the mortality outcomes, but an interaction with baseline hypertension was found for all-cause and cardiovascular mortality (p<0.05).
Conclusions
Animal protein was inversely associated with all-cause and cardiovascular mortality in older adults. Further studies are needed to provide recommendations on dietary protein intake for older adults.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-11-28 12:23:44 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 1111
Paikkakunta: Luhanka
Muistan jostain lukeneeni että ihan suomalainen geriatrian erikoislääkäri olisi suositellut vanhuksille ”energiatiheää” ruokaa esim. lihaa. Toisaalta kun katsoo mitä ”lailistetut laatikaiset” mummoille suosittaa, siitä tulee mieleen enempi lehmien ruokinta – ei ihme kun, erikoistutkija - päälliköt ja professorit ovat agronomeja. :lol:

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-11-28 23:30:54 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29315
Niinpä.

Kasviproteiinin hehkutus ympäristö- ym. syistä ei muita miksikään sitä tosiasiaa, että eläinproteiini on laadukkaampaa, kuten esimerkiksi tämä blogiartikkeli hyvin tiivistää:

https://kuntoveivi.blogspot.com/2020/10 ... i.html?m=1

Lainaa:
Eläinkunnan valttikortteja proteiinilähteenä ovat laatu ja imeytyvyys. Eläinperäinen proteiini sisältää kaikki ihmisen tarvitsemat aminohapot. Kasvisproteiinin kanssa joutuu näkemään vaivaa varmistaakseen laadulliseti optimaalisen aminohappojen saannin. Myös eläinproteiinin imeytyvyys (eli elimistön kyky käyttää hyväkseen) on elänproteiinilla parempi kuin kasviproteiinilla. Esimerkiksi munien proteiini imeytyy täydellisesti, kun taas vaikkapa kauran alle 60-prosenttisesti. "Ravintosisältö"-taulukkoa kannattaa lukea kriittisesti.

Myös ikääntyminen vaikuttaa proteiinien imeytymiseen. Ikääntyessä elimistön kyky käyttää proteiinia heikkenee, mutta tarve pysyy jokseenkin samanlaisena. Vanhusten pitäisi siis syödä proteiinirikasta ruokaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-12-13 21:32:16 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29315
Diet Doctorin video tästä tutkimuksesta:


viewtopic.php?p=2429645#p2429645


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-12-30 22:59:48 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29315
Hong Kongissa syödään enemmän lihaa kuin missään muualla ja eletään vanhemmaksi kuin missään muualla.

http://truther10.blogspot.com/2016/06/h ... y.html?m=1


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)