Elsin kommentti salaisissa päiväkirjoissa:
viewtopic.php?p=2466037#p2466037Lainaa:
En tohdi laittaa tätä Itä-Suomen yliopiston tohtorikandidaatin tutkimuslöytöä itäsuomalaismiesten muistisairauksien ja ravinnon yhteyksistä, vaikka se sinne kuuluisi. Siinä nimittäin havaittiin, että hapanmaitotuotteet (ja varsinkin juusto) ynnä munat ja jalostamaton punaliha korreloivat kaikki pienempään (!) riskiin sairastua muistisairauksiin. Lukekaa se nyt tai pyytäkää minulta kopiota, koska todennäköisesti tämä tutkija jatkossa joko katoaa akateemisistä piireistä (näin on käynyt aiemmin) tai vaihtaa tutkimuskohdetta turvallisemmaksi, aka sellaiseksi josta saa takuulla toivottuja tuloksia (näinkin on käynyt aikaisemmin). Valinta on toki tutkijan, eli sen, haluaako jatkaa urapolkua tieteessä ja omalla alallaan tekemällä mitä saa tehdä, vaiko lähteekö sovinnolla.
Päälleliimattu lause jutun lopussa (joka kertoo ettei tässä ole niin mitään, mikä olisi suositusten vastaista) vain lisää hupaisuutta, samoin kuin se, ettei tämä tietenkään pääse torstailiitteen ruokapuolelle (jossa jokseenkin kaikki kertovat vain ja ainoastaan miten kasviksista saa maukkaampia)
Linkki:
https://www.hs.fi/tiede/art-2000009452312.htmlSe hupaisa päälleliimattu lause HS:n jutun lopussa kuuluu siis näin
Lainaa:
YLILAURI suosittelee noudattamaan ravitsemussuosituksia, joita hänenkin tuloksensa tukevat. Yhden vinkin hän voi nostaa oman tutkimuksensa perusteella.
”On mahdollista, että hapatetut maitotuotteet kuten viili, rahka ja jogurtti saattavat olla parempia kuin pelkän tavallisen maidon käyttö. Tällaisen valinnan voi tehdä terveellisen ruokavalion osana.”
LMAO