Kiina jää helposti vähän huomiotta, mutta kun pengoin esiin yhtä toista tutkimusta niin törmäsin tuoreehkoon tällaiseen.
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 0622003826Tutkimuksessa vanhemman väestönosan (+65) sydäntaudin esiintyvyyttä tutkittiin. Tutkimusryhmässä erotettiin kasviöljyjä (gingili- eli seesamiöljy mainittu erikseen, mutta myös muita) ja eläinrasvaa ruoanvalmistuksessa käyttävät ja todettiin, että jälkimmäiset sairastuvat sydänsairauksiin merkittävästi vähemmän. En ole vielä lukenut ihan tarkkaan, mutta paljon muutakin jännää, mm. kasviöljyjengi on näköjään selvästi lihavampaa.
Muoksis - tästä tekee minusta erityisen arvokkaan se, että puhutaan nimenomaan ruoanvalmistuksessa käytetyistä rasvoista ja vastakkain ovat kasviöljyt vs. laardi ja muut eläinrasvat. Ei siis tyydyttynyt ja tyydyttymätön - joista ensiksimainittuun länsimaiset tutkimusryhmät tapaavat paketoivan jos mitä paskaa.