karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 07:46:42

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 12 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Lardo
ViestiLähetetty: 2020-12-03 12:03:38 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Laitoin jääkaappiin tulemaan lardoa.

Liitteet:
silavaiberico2.12.jpg
silavaiberico2.12.jpg [ 33.39 KiB | Katsottu 10920 kertaa ]


Ibericopossun silavapalan pintamaustoin mauste- ja mustapippurilla, chilijauheella ja neilikalla.
Liitteet:
lardoiberico2.12.jpg
lardoiberico2.12.jpg [ 78.59 KiB | Katsottu 10920 kertaa ]


Sitten läski kippoon tönkkösuolaantumaan viikoksia. :lol:
Avonaisessa astiassa.
Liitteet:
lardoiberico2.12.II.jpg
lardoiberico2.12.II.jpg [ 36.25 KiB | Katsottu 10920 kertaa ]


Seuraava kokeilu onkin sitten pekonin valmistaminen, alusta loppuun.
Arvelin alkajaisiksi ostavani pari kiloa luutonta, rasvaista oskarinkylkeä 8)

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lardo
ViestiLähetetty: 2020-12-03 19:04:07 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-25 16:08:52
Viestit: 629
Paikkakunta: In the Pirkinning
Voi olla Suomen niemeltä tuommoisen köntsän löytäminen työn ja tuskan takana, hinnasta puhumattakaan.
Mutta hienoa seurata mitä tulee! :smt023

_________________
Tie pettymykseen on päällystetty hyvillä aikeilla.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lardo
ViestiLähetetty: 2020-12-04 05:11:58 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Ai että mä rakastan mautettua läskiä. Menee sellaisenaan, salaateissa tai vaikka munakkaassa.
Itse en ole tehnyt mutta tuonut kyllä kiloittain Virosta.
Täytyy jäädä seuraamaan prosessia, jos viitsit laittaa kuvia jatkossakin kun homma on valmis

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lardo
ViestiLähetetty: 2020-12-05 09:04:57 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2007-12-09 19:29:24
Viestit: 184
Paikkakunta: kymenlaakso
Seuraaminen käynnissä täälläkin.
Ja pientä kiroilua kun Viron matkalta ei ole tajunnut tuota läskiä etsiä.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lardo
ViestiLähetetty: 2020-12-05 11:19:55 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
lunkwill, 9.12 kurkataan läskipalaa.
jäbä, joo kuvakertomusta seuraa
arvi. tämä ibericopossu on ihan oma lajinsa.
Tammipuumetsiköissä vaeltaa.
https://www.kespro.com/ideat-ja-inspira ... ista-makua

Eilen laitoin kakskilosen, luuttoman kylkipalan tekeytymäämään maustein vetoketjupussiin jääkaappiin viikoksi.
Omatekemää pekonia tulossa :lol:
http://www.terveisetravintoketjunhuipul ... IHcBlUW4vo

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lardo
ViestiLähetetty: 2020-12-05 12:27:45 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
arvi kirjoitti:
Seuraaminen käynnissä täälläkin.
Ja pientä kiroilua kun Viron matkalta ei ole tajunnut tuota läskiä etsiä.


Maustettuja läskejä löytyy Tallinnan rautatieaseman viereiseltä torilta alakerran lihakaupoista.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lardo
ViestiLähetetty: 2020-12-05 16:45:21 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2007-12-09 19:29:24
Viestit: 184
Paikkakunta: kymenlaakso
Kiitos tiedosta jäbä, voipi kyllä mennä vuosia ennenkuin taas tuonne tulee kerettyä..


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lardo
ViestiLähetetty: 2020-12-10 13:14:14 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Nyt otin suolasta ja upotin kylmään veteen vähintään vuorokaudeksi jääkaappiin.
Sitten vaan kurkkaamaan, miltä siivut näyttää/maistuu.
Liitteet:
ibericolaardi2.jpg
ibericolaardi2.jpg [ 67.38 KiB | Katsottu 10379 kertaa ]


8 vrk oli suolauppeluksissa.


Pekonitekelettä viikonloppuna?

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lardo
ViestiLähetetty: 2020-12-12 12:12:18 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Ei riittänyt viikko mihinkään.
Takaisin jääkaappiin runttasin vielä kolmeksi viikoksi.

Brittikokki Fergus Hendersonin kirjasta The Complete Nose to Tail löytyy mielenkiintoinen ja erittäin yksinkertainen resepti sian selkäsilavalle. Hendersonin reseptissä kimpale sian selkärasvaa suolataan ja laitetaan jääkaappiin avoimeen astiaan kuukaudeksi. Suolat pyyhitään pois, silava siivutetaan ja nautitaan saksanpähkinöiden kanssa.

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lardo
ViestiLähetetty: 2022-08-28 07:51:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 3371
Siis trikiinipöpöset kuolee suolaan vai niistä ei vaan välitetä vai niitä ei edes ole silavassa?

_________________
C-pitoisuudet: keitetty ruusukaali 70,2; mandariini 41; kukkaakaali 51,8 keitetty 33,7; mansikka 45,6; keitetty kesäkurpitsa 16,2; paistettu kaali 24,8; haudutettu lanttu 31; kyssäkaali 52,1; maksa 31; pensasmustikka 15,6


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lardo
ViestiLähetetty: 2022-08-28 17:15:44 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Voi hitsin vitsi, en ole päässyt Rekoon pariin kertaan ja viimeksi kun kävin ei karvasian pelkkää läskiä ei ollut tarjolla, kun pakastin oli kasvattajalla niin täynnä muita sikapaloja, että ei saanut läskiä alta mukaansa. Mutta peukkuja pidän, että syksyn mittaan alkaa löytyä, Ei tartte niin kovasti sähkölämmittääkään, kun syö kunnon rasvaruokaa ja käyttää villavaatteita. Sähkön hinta tuntuu nousevan huimemmin kuin ruoan hinta, joka sekin kipuaa kipukynnykselle, paitti ehkä meillä jotka osaamme syödä muutakin kuin selyksiä ja muita "hienoja" paikkoja elukoista.
JK Ainakin Suomessa joka sika on tarkastettu trikiinien varalle, siksi en ostakaan tanskalaista sikaa, vaikka se onkin halvempaa.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lardo
ViestiLähetetty: 2022-08-29 12:02:08 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Täällä Espanjassa ei läskiä pelätä.

Saksalaislihakaupasta ostin ibericopossun silavaa.
Grillissä epäsuoralla kypsytin.
Sularasvan kaadoin purkkiin paistorasvaksi.
Viipaleilla herkuttelen ja lisään niitä esim. kalkkunafilén kupeeseen, kun on muuten liian vähärasvaista.
Liitteet:
iblardo.jpg
iblardo.jpg [ 47.25 KiB | Katsottu 2601 kertaa ]

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 12 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 14 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)