Oletteko raitajuuresta jotain väsänneet?
Keväällä ensikylvöön ei varastossa ollutkaan punajuuren siemeniä vaan syksyllä alesta napattuja raitajuuren siemeniä. Myöhemmin toki punajuurtakin kylvin. Nyt pitäisi keksiä raitajuurille käyttöä.
Punajuuren tapaan tietysti voi kokkailla ja säilöä, mutta olisiko jotain spesiaalia?
Raitajuuricarpacciota laitoin eilen kesäkurpan seuraksi
Choco Chilin ohjeella (tosin ilman kapriksia):
3-4 raitajuurta
noin 10 kpl isoja kapriksia
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
2 tl dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria
Kuori raitajuuret ja huuhtele ne huolellisesti. Leikkaa juuret ohuiksi viipaleiksi mandoliinileikkurilla.
Sekoita yhteen öljy, viinietikka ja sinappi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita vinegretti raitajuurien joukkoon ja anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia.
Asettele raitajuuriviipaleet lautaselle ja lisää joukkoon kaprikset.
Rouhi pinnalle vielä hieman mustapippuria.