karppaus.infon arkistoitu foorumi

Tänään on 2025-10-28 16:53:44

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 341 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 113 14 15 16 17 18 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2023-10-14 10:58:49 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29698
Jos ruokateollisuus olisi rehellinen...

https://twitter.com/i/status/1712480703559213291


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-10-14 18:11:46 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29698
Keep it simple!

Kuva

Professori Robert Lufkin:

https://x.com/robertlufkinmd/status/171 ... 78040?s=20

Lainaa:
Keeping it simple also keeps it healthy.

And saves money.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-10-22 17:44:08 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29698
Ultraprosessoitujen ruokien koukuttavuus oli Food for Thought -konferenssin teemoista ensimmäinen, josta syntyi juttu suomalaiseen mediaan:

viewtopic.php?p=2480879#p2480879


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-10-25 11:32:39 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29698
Ultraprosessoidun ruuan haittavaikutukset X-ketjuun tiivistettyinä:

https://en.rattibha.com/thread/1716844085200249253

Lainaa:
Ultra processed food is destroying our health.

It’s making us weak, dumb, inflamed, fat, and depressed, ultimately taking years off our lives.

Don’t believe me?

Read on


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-10-28 18:59:26 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29698
Medscape:


-Ultraprosessoitu ruoka on liitetty syöpiin, diabetekseen, dementiaan, masennukseen ja ahdistuneisuuteen.

-Yhdysvalloissa 14 prosenttia aikuisista ja 12 prosenttia lapsista saattaa olla riippuvaisia ultraprosessoidusta ruuasta.

-Kolme neljäsosaa Yhdysvalloissa syödystä ruuasta on ultraprosessoitua.

"Tarttisko jotain tehdä":

https://www.medscape.com/viewarticle/99 ... 1?form=fpf

Lainaa:
Time to Act?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-11-01 11:04:29 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29698
Tutkimus: ultraprosessoitu ruoka lisää riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen:

https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/57 ... 33567fa362

Lainaa:
Paljon ultraprosessoituja ruokia syövät sairastuvat tyypin 2 diabetekseen jopa noin puolet todennäköisemmin kuin ne, joiden ruokavaliossa niitä on vähän.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-11-03 06:48:46 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29698
Britit syövät keskimäärin 8 kiloa lisäaineita ultraprosessoidussa ruuassa.

Ei ehkä ole kovin terveellistä.

BBC:n tv-tohtorin kirja: Ultra-Processed People: Why Do We All Eat Stuff That Isn’t Food … and Why Can’t We Stop? by Chris van Tulleken


viewtopic.php?p=2482309#p2482309


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-11-03 07:20:41 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29698
Kuva

Lähde: Dr. Vipul aggarwal@drvipulaggarwal


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-11-15 09:00:27 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29698
Prosessoimaton (oikea, kokonainen) ruoka on ravinteikkaampaa ja edullisempaa kuin ultraprosessoitu. Tämä pätee niin ketogeeniseen kuin vegaaniruokavalioon.

No shit, Sherlock!

https://www.cambridge.org/core/journals ... B851C23723

Lainaa:
Accepted manuscript
The nutrient profile and cost of specialty dietary patterns: A hypothetical case study
Published online by Cambridge University Press: 13 November 2023

Abstract
Core share and HTML view are not possible as this article does not have html content. However, as you have access to this content, a full PDF is available via the ‘Save PDF’ action button.

Objective:
Ketogenic and Vegan diets have become increasingly popular. The rising popularity of these dietary trends has been met in kind by the food industry producing a variety of specialty ultra-processed foods (UPFs). Despite increasing popularity, the cost and nutrient profile of vegan and ketogenic diets that rely on UPF specialty products is poorly understood. We aimed to assess the cost and nutrient profile of vegan and ketogenic diets that relied primarily on UPFs and compare this to those that relied primarily on whole foods.

Design:
We designed and calculated the cost of four one-day meal plans for a hypothetical weight-stable adult female. Two meal plans were created for the vegan-style and ketogenic-style diets respectively with one of each being predominantly whole-food based and the other constituting primarily of UPFs. Carbohydrates were limited to ≤50g, protein was set at 15-20%, and fat ≥75% for the ketogenic meal plans. Carbohydrates were set between 45-65%, protein 15-25% and fat 20-35% for the vegan meal plans. FoodWorks dietary analysis software was used to assess data against the national Australian/New Zealand nutrient reference value (NRV) value for adult females and cost was calculated using Countdown online shopping (a local New Zealand supermarket).

Setting:
New Zealand.

Participants:
None.

Results:
The whole-food-based meal plans met a greater proportion of the macro and micronutrient thresholds and were less costly when compared with the specialty-based meal plans.

Conclusions:
This study demonstrates that well-planned, predominantly whole-food diets (regardless of dietary trend) are nutritionally superior and more cost-effective than those that rely on UPFs.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-11-15 16:08:26 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29698
Tutkimus: runsas ultraprosessoidun ruuan syönti nostaa syövän ja kardiometabolisen monisairauden riskiä.

https://www.researchgate.net/publicatio ... hort_study

Lainaa:
Consumption of ultra-processed foods and risk of multimorbidity of cancer and cardiometabolic diseases: a multinational cohort study

November 2023The Lancet Regional Health - Europe


Abstract
Background It is currently unknown whether ultra-processed foods (UPFs) consumption is associated with a higher incidence of multimorbidity. We examined the relationship of total and subgroup consumption of UPFs with the risk of multimorbidity defined as the co-occurrence of at least two chronic diseases in an individual among first cancer at any site, cardiovascular disease, and type 2 diabetes. Methods This was a prospective cohort study including 266,666 participants (60% women) free of cancer, cardiovascular disease, and type 2 diabetes at recruitment from seven European countries in the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC) study. Foods and drinks consumed over the previous 12 months were assessed at baseline by food-frequency questionnaires and classified according to their degree of processing using Nova classification. We used multistate modelling based on Cox regression to estimate cause-specific hazard ratios (HR) and their 95% confidence intervals (CI) for associations of total and subgroups of UPFs with the risk of multimorbidity of cancer and cardiometabolic diseases. Findings After a median of 11.2 years of follow-up, 4461 participants (39% women) developed multimorbidity of cancer and cardiometabolic diseases. Higher UPF consumption (per 1 standard deviation increment, ∼260 g/day without alcoholic drinks) was associated with an increased risk of multimorbidity of cancer and cardiometabolic diseases (HR: 1.09, 95% CI: 1.05, 1.12). Among UPF subgroups, associations were most notable for animal-based products (HR: 1.09, 95% CI: 1.05, 1.12), and artificially and sugar-sweetened beverages (HR: 1.09, 95% CI: 1.06, 1.12). Other subgroups such as ultra-processed breads and cereals (HR: 0.97, 95% CI: 0.94, 1.00) or plant-based alternatives (HR: 0.97, 95% CI: 0.91, 1.02) were not associated with risk. Interpretation Our findings suggest that higher consumption of UPFs increases the risk of cancer and cardiometabolic multimorbidity.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-12-15 09:28:30 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29698
Ultraprosessoidut sipsit eivät kelpaa apinoillekaan.

https://x.com/shashiiyengar/status/1735 ... G1kiC43xsw


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-01-16 09:30:59 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29698
Tutkimuskatsaus: ultraprosessoitu ruoka liittyy Alzheimer-riskiin ja/tai kognition heikkenemiseen.

https://www.frontiersin.org/articles/10 ... 23.1288749

Lainaa:
Results: A total of 5 studies involving 617,502 adults and elderly people were included. All studies had a cohort design and were considered of high methodological quality. Of the included studies, 4 demonstrated a risk association between the consumption of ultra-processed foods and the development of Alzheimer’s disease, while 1 study showed a risk association only with the development of cognitive decline.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-01-28 08:02:02 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29698
Vuoden 1995 Valencia Nutrition Surveyn seuranta liitti runsaan ultraprosessoitujen ruokien syömisen suurempaan kuolleisuuteen (all cause-, sv-tauti- ja syöpäkuolleisuuteen).

https://www.sciencedirect.com/science/a ... 1424000141

Lainaa:
Results
After 18 years of follow-up, we documented 312 deaths (36.5% of CVD and 25.6% of cancer). Compared with participants in the lowest tertile of UPF consumption, those in the highest tertile showed 40% higher risk of all-cause mortality, HR 1.40 (95%CI: 1.04-1.90), and evidence of a higher CVD mortality, HR 1.39 (95%CI: 0.80-2.41) and of cancer mortality, HR 1.53 (95%CI: 0.83-2.82).


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-01-30 09:21:03 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29698
Kolajuomat ovat esimerkki erittäin epäterveellisestä koukuttavasta ultraprosessoidusta "elintarvikkeesta":

https://www.is.fi/terveys/art-2000010153275.html

Lainaa:
Koukussa kolaan
Leena on ollut jo vuosikausia koukussa kolajuomaan. Hän juo sitä pakonomaisesti, paljon ja päivittäin. Jäljet näkyvät terveydessä ja erityisesti hampaissa, mutta Leena ei koe saavansa tilanteeseen apua. Onko kola- tai sokeririippuvuus oikea vai kuviteltu ongelma?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-02-29 08:12:57 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29698
Tutkimus liitti ultraprosessoidun ruuan 32 terveysongelmaan - mm. sydäntautiin, syöpään, tyypin 2 diabetekseen, masennukseen ja ennenaikaiseen kuolemaan.

https://www.bmj.com/content/384/bmj-2023-077310


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-03-04 20:27:59 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29698
^Tekniikan Maailman juttu yllämainitusta tutkimuksesta:

https://tekniikanmaailma.fi/pitkalle-pr ... us-kertoo/

Lainaa:
ltraprosessoitu ruoka on yhdistetty 32 terveyshaittaan. Laajimmassa tähän mennessä tehdyssä aikaisempaan tutkimukseen keskittyvässä tutkimuskatsauksessa ilmeni suoria yhteyksiä muun muassa syöpiin, tyypin 2 diabetekseen, sydänsairauksiin, mielenterveysongelmiin ja varhaiseen kuolemanriskiin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-03-05 12:40:33 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29698
Tutkimus liitti ultraprosessoidun ruuan antamisen 1-5 -vuotiaille anemiaan ja ylipainoon. Tutkimuksen kohteina olivat sosiaalisesti haavoittuvassa asemassa olevat brasilialaislapset.

https://www.cambridge.org/core/journals ... 74EB9EF074

Lainaa:
Early introduction of ultra-processed foods is associated with overweight and anaemia in socially vulnerable Brazilian children


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-03-07 15:38:30 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4912
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Tutkimus liitti ultraprosessoidun ruuan 32 terveysongelmaan - mm. sydäntautiin, syöpään, tyypin 2 diabetekseen, masennukseen ja ennenaikaiseen kuolemaan.

https://www.bmj.com/content/384/bmj-2023-077310

Hesarissa artikkeli tutkimuksesta, mutta vain tilaajille.
Jättitutkimus: Ultra­prosessoitu ruoka on iso terveysriski
Lainaa:
Jättitutkimus osoittaa yhteyden ultraprosessoidun ruuan ja monien terveysongelmien välillä. Osa prosessoidusta ruuasta on kuitenkin terveellistä, suomalaistutkija muistuttaa...

Suomalaistutkijat ne jaksavat muistutella. (Arvaus: suola ja kovarasva, blaa blaa sydänmerkki...)

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-03-07 17:35:36 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47843
Ei siellä mitään uutta ollut. Vanhaa virallista virttä veisaavat, kuten tietty kuuluukin...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-03-13 17:46:45 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4912
Kylläpä jäi närästämään
Ravitsemus­tieteen professori ei säästele sanojaan prosessoitua ruokaa koskevasta tutkimuksesta
Lainaa:
Jättitutkimus osoittaa ultraprosessoidun ruuan terveysriskit muttei sovi sellaisenaan arjen ohjenuoraksi, asiantuntijat sanovat. Prosessoinnin sijaan he kiinnittäisivät ravinnossa huomiota kolmeen muuhun asiaan...

Tilaajille

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 341 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 113 14 15 16 17 18 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)