karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-19 02:38:51

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 12 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2021-07-14 17:52:31 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Duodecim: Jogurtti ja hapatetut ruoat rikastavat suoliston bakteerikantoja – saattavat myös vähentää tulehdusta

Kuituhypetys ei sitä vastoin saanut tutkimuksesta tukea, mitä Uutispalvelu Duodecimin jutun kirjoittajan on ollut vaikea niellä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-07-14 17:56:55 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Tutkimus:

Gut-microbiota-targeted diets modulate human immune status

Lainaa:
Highlights
•Diet intervention with systems profiling reveals links in diet-microbiome-immune axis

•High-fiber diet changes microbiome function and elicits personalized immune responses

•Fermented-food diet increases microbiome diversity and decreases markers of inflammation


Summary
Diet modulates the gut microbiome, which in turn can impact the immune system. Here, we determined how two microbiota-targeted dietary interventions, plant-based fiber and fermented foods, influence the human microbiome and immune system in healthy adults. Using a 17-week randomized, prospective study (n = 18/arm) combined with -omics measurements of microbiome and host, including extensive immune profiling, we found diet-specific effects. The high-fiber diet increased microbiome-encoded glycan-degrading carbohydrate active enzymes (CAZymes) despite stable microbial community diversity. Although cytokine response score (primary outcome) was unchanged, three distinct immunological trajectories in high-fiber consumers corresponded to baseline microbiota diversity. Alternatively, the high-fermented-food diet steadily increased microbiota diversity and decreased inflammatory markers. The data highlight how coupling dietary interventions to deep and longitudinal immune and microbiome profiling can provide individualized and population-wide insight. Fermented foods may be valuable in countering the decreased microbiome diversity and increased inflammation pervasive in industrialized society.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-07-14 18:13:26 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Jotkut putkostelijat ovat antaneet ymmärtää, että ketoilu olisi jotenkin haitaksi suoliston mikrobiomille kun he olettavat sen vähentävän kuitujen saantia, vaikka ketoilijakin voi helposti ja vaivattomasti sisällyttää ruokavalioonsa kuitua niin paljon kuin haluaa ja vaikka kuitujen hyödyllisyys suoliston mikrobiomille on vähintäänkin kyseenalainen, kuten tämäkin tutkimus osoittaa.

Ja mikrobiomille hyvää tekeviä jogurttia (tietenkin maustamatonta) ja hapankaalia ainakin minä olen ketoiluaikana syönyt monin verroin enemmän kuin koskaan aikaisemmin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-07-14 19:20:08 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 1110
Paikkakunta: Luhanka
Meillä menee kahen aikuisen huushollissa 2-purkkia 10% partaäijää tms viikossa marjojen kanssa.

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-07-14 19:52:07 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47636
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ Meillä kuluu kotitekoista smetanaa saman verran : )
Kun sen oppi tekemään, ei kaupan juguista oikein mikään ole enää maistunut

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-07-15 02:11:03 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
"High-fiber diet changes microbiome function and elicits personalized immune responses."

Ai että mitä se tarkoittaa käytännössä? Katsokaa kuvaa. Jos tutkittavan alkuperäinen mikrobisto oli keskirunsas- tai runsaslajinen, tulehdus väheni, mutta jos se oli niukka, tulehdus lisääntyi. Viitannee siihen, että niukkabakteerisilla oli huonot bakteerit, joiden lisääntyminen lisäsi tulehdusta.

Tuo voisi muuten tarkoittaa myös sitä, että jos karsii kaikki kasvikunnan tuotteet ruokavaliosta, bakteerifloora köyhtyy ja sen jälkeen hiilarit tekevätkin entistä sairaammaksi.

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-07-15 05:58:38 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-12-02 16:19:49
Viestit: 1390
Alkuperäiskansoilla on tehty myös suolistobakteeritutkimusta - ja on ihan luonnollista, että mikrobikanta vaihtelee. Muistan, että tutkitun heimon miehet olivat osan vuodesta hyvin lihapainotteisia - ja sitten joidenkin hedelmien satokaudella tilanne muuttui ja suoliston bakteerimassa siinä samalla. Eri asia sitten tosiaan niillä ihmisillä, jotka ovat antibiooteilla ja ultraprosessoidulla ruoalla saaneet suoliston mikrobikannan huonoon kuntoon ja yksipuoliseksi. Hupaisaa, että taas tuo VT linjaus - "lisää kuitua" - pikemminkin huonontaa tilannetta, kuin parantaa sitä.

Mutta tämä minusta alleviivaa sitä, mitä moni "laihdutusguru" ja jopa valistunut personal trainer sanoo. Ensiksi kroppa (ja samalla tietysti suolistobakteeristo) kuntoon levon, sopivan liikkeen ja itselle sopivan, mahdollisimman vähän prosessoidun ruokavalion kautta ja sen jälkeen painotavoitteisiin. On aika selvää, että hapatetut tuotteet kannattaa liittää tuohon tervehtymisvaiheeseen vahvasti.

_________________
Pajunköysi on epäterveellinen ja epäeettinen ruoka-aine.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-07-15 23:49:39 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Minä en voi enää käyttää niitä, koska jugurtti riehaannuttaa selkäni nivelrikon.

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-07-16 17:35:19 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-12-02 16:19:49
Viestit: 1390
Maitotuotteet eivät sovi kaikille. Mutta hapatettuna saa myös kaalia, kurkkua, silakkaa ynnä muuta mukavaa.

_________________
Pajunköysi on epäterveellinen ja epäeettinen ruoka-aine.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-07-16 23:38:13 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
En voi käyttää niitäkään, koska hammasakiilteeni ovat niin finaalissa. Suolakurkku ja hapankaali olisivat kyllä lempiruokaani.

Myydäänkö hapansilakkaa ihan tavan kaupoissa? Se kuulostaa hurjalta, mutta pitänee silti tutustua.

P.S.
Olen muuten huomannut, että kakkani alkaa haista hapankaalilta, jos syön kaalia. Ehkä minulla on maitohappobakteereita ihan omasta takaa?

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-07-17 08:16:01 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47636
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ Toivottavasti. Ne bifidot ovat yksi ovat yksi tärkeä lajike siinä noin neljänsadan mikrobityypin yhdistelmässä,
joita Art Ayerssin mukaan löytyvät ihmisen terveessä suolistofloorassa : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-07-18 17:37:13 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-12-02 16:19:49
Viestit: 1390
https://www.foodie.fi/entry/hapansilakk ... 7230382862

En kyllä tiedä, millä bakteerikannalla silakkaa hapatetaan, mutta hyvin perinteinen kalan valmistustapahan tuo pohjoismaissa. Meillä ehkä enemmän ruotsinkielisen kansanosan juttu. Haju on hurja, mutta eivät nämä minusta pahoja ole. En kyllä tykkää siksi, kun ovat niin ruotoisia.

_________________
Pajunköysi on epäterveellinen ja epäeettinen ruoka-aine.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 12 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)