Tutkimus:
Associations between fruit intake and risk of diabetes in the AusDiab cohort Tutkijoiden johtopäätös: Kokonaisten hedelmien syönti, ei mehujen, VOI LIEVITTÄÄ tyypin2 diabestestriskiä.
Tutkimuksen takana luuraa diabeteslääkkeitä ja hoitotarvikkeita valmistava teollisuus:
Lainaa:
Conflicts of Interest:
DJM and JES report grants from Abbott Australasia Pty Ltd, Alphapharm Pty Ltd,
AstraZeneca, Bristol-Myers Squibb, Eli Lilly Australia, GlaxoSmithKline, Janssen-Cilag,
Merck Sharp & Dohme, Novartis Pharmaceuticals, Novo Nordisk Pharmaceuticals, Roche
Diagnostics Australia, Sanofi Aventis and Sanofi-synthelabo, during the conduct of the study.
RMD received a Primary Growth Partnership grant via the Ministry of Primary Industries in
New Zealand with Fonterra Co-operative Group Ltd, outside the submitted work. JMH
reports grants from FruitWest, grants from Department of Agriculture and Food WA, outside
the submitted work. All other authors have no potential conflicts of interest to report
Diabetesteollisuus siis haluaa sinun hankkivan itsellesi tyypin 2 diabeteksen syömällä sokeria. Sokereistahan hedelmien kalorit tulevat.
Tekijät itsekin tietävät varmasti aivan hyvin, että tässä, jos missä, vaikuttaa enemmän kuin vahvasti terveen käyttäjän vinouma. Terveystietoiset syövät keskimääräistä enemmän hedelmiä koska ne ovat terveellisen maineessa ja sairastuvat terveellisten elintapojensa ansiosta hieman harvemmin diabetekseen hedelmistä tulevasta sokerilisästä huolimatta, eivät sen ansiosta.
Menemättä nyt tässä yhteydessä muihin syihin, joiden vuoksi tällaisten kyselylomaketutkimusten korrelaatiot eivät kelpaa ravitsemussuositusten tai - päätösten pohjaksi.
Twitter-ketjussa pientä kritiikkiä "tutkimuksesta":
https://twitter.com/mrc314/status/1400431364932091910