^
Lainattu twiitti oli vähän sekava. Se millä yhdysvaltalaiset ovat itsensä lihottaneet käy paremmin ilmi oheisesta Nina Teicholzin artikkelista.
Yhdysvaltalaisten lihominen ja t2d:n yleistyminen alkoivat 1970-luvun alussa eikä huonolle kehitykselle ole tullut loppua. Nina T:n juttu kertoo miten heidän ruokavalionsa muuttui vuosina 1970 - 2014:
https://ninateicholz.com/new-us-food-availability-data/Suurin muutos oli siemenöljyjen kulutuksen kasvu.
Yhdysvaltalaiset ovat lihottaneet itsensä ennen kaikkea siemenöljyillä. Toiseksi lihottavin seikka lienee ollut sokerin osittainen korvaaminen sitäkin lihottavammalla korkeafruktoosisella maissisiirapilla. Näitä molempia tehokkaasti lihottavia ainesosia elintarviketeollisuus on tunkenut mahdollisimman paljon tuotteisiinsa kustannussyistä. Kotona tehdyn ruuan korvautuminen prosessoidulla ja ultraprosessoidulla teollisuusruualla on kasvattanut niiden - ja varsinkin siemenöljyjen - osuutta yhdysvaltalaisten saamista kaloreista. Siemenöljyjen kulutuksen kasvua ovat edistäneet myös niitä promoavat ravitsemussuositukset.
Leijonan osa näistä kasvirasvoista ja öljyistä on siemenöljyjä:
Lainaa:
Vegetable fats and oils (unsaturated fats) are up 87%
Salad and cooking oils are up 248%
SIIS +87% ja +248%Mitä siihen lihaan tulee niin ottamatta kantaa lähtötilanteen korkeuteen tai mataluuden sen kulutus on laskenut:
Lainaa:
Red meat is down 28%
Beef is down 35%
Pork is down 11%
Veal, lamb and mutton are down 78%
Hiilareiden lähteistä ovat kulutustaan eniten kasvattaneet
Lainaa:
Fresh fruit, up 35%
Fresh vegetables, up 20%
Wheat flour, up 21%
Ei näyttäisi lisääntynyt hedelmien ja vihannesten syönti laihduttaneen.