Fogelholmin neuvot sudenkuoppien välttämiseksi. Kasarin tiivistelmä Iltalehden jutusta
Kokoa helposti terveellinen ateria - vältä tavalliset sudenkuopatLainaa:
Kasviksia ja marjoja useita kertoja päivässä
Nauti viisi annosta tai vähintään 0,5 kiloa ja useampia kertoja päivässä hedelmiä, juureksia, marjoja, kasviksia ja vihanneksia. Kaikissa näissä on niukasti energiaa sekä paljon vitamiineja, antioksidantteja ja muita terveydelle hyviä ainesosia.
Valitse pääaterialla kasvisproteiineja
Syö kasvikunnan proteiinilähteitä eli palkokasveja, herneitä, soijaa, nyhtökauraa, härkistä, seitania ja quornia.
Suosi täysjyväviljavalmisteita
Nauti 3-4 siivua leipää ja suurin piirtein saman verran pastaa ruoan yhteydessä useamman kerran päivässä.
Käytä hyviä rasvoja
Nauti hyviä rasvoja, kuten rypsi- ja oliiviöljyä, avokadoja ja pähkinöitä ja siemeniä. Käytä öljyä ruoanvalmistuksessa, kasvimargariineja leivän päällä ja pähkinöitä salaatissa tai myslissä useita kertoja päivässä.
Kalaa kaksi kertaa viikossa
Erilaisia kaloja kannattaa nauttia monipuolisesti. Useissa kaloissa on kuitenkin ympäristömyrkkyjä.
Fogelholmin mukaan kannattaakin suosia eri kalalajeja, jotta yhtä yksittäistä myrkkyä ei tule paljon. On terveyden kannalta huonompi vaihtoehto, jos yhtä myrkkyä saadaan paljon kuin jos eri myrkkyjä saadaan paljon.
Välttele terveydelle haitallisia ruokia
Punaista lihaa tulisi nauttia korkeintaan joka toinen päivä, sillä siinä on runsaasti terveydelle haitallisia ainesosia ja sen runsas kulutus yhdistetään muun muassa sydän- ja verisuonitauteihin, diabetekseen ja eri syöpiin.
Sokeripitoiset tuotteet ja vaalea vilja kannattaa siivota ruokavaliossaan niin ikään minimiin.
Ei hyötyä mutta ei haittaakaan
Peruna ja riisi voivat Fogelholmin mukaan olla ruokavaliossa mukana, mutta eivät ole terveyden kannalta oleellinen juttu.
Maitovalmisteiden käyttökään ei ole millään tavalla välttämätöntä, mutta jos niitä haluaa käyttää, ei kannata valita liian rasvaisia tuotteita.