Teimme tällaisen kuvallisen hauskan manifestin: (suora linkki kuvaan ei näköjään toiminut, mutta kuva löytyy, kun selaa tekstiä eteenpäin ja sen saa suurennettua klikkaamalla):
http://ruokapyramidihuijaus.blogspot.fi ... iseen.htmlSiihen liittyy myös juttu (pitkä, mutta ehkä joku jaksaa lukea):
Luonnollisesta ruuasta nykyiseen ravitsemusteoriaan
Ihmisen alkuperäinen ruokavalio
Alun perin ihmislajin ruokavalio koostui pääosin luonnollisesta eläinrasvasta, proteiinista ja vähäisessä määrin hitaasti sulavista hiilihydraateista, joita saatiin erilaisten kasvien osista. Miljoonien vuosien ajan söimme siis rasvaista lihaa, kalaa, munia, pähkinöitä sekä erilaisia kasviksia ja juureksia. Solutasolla ihmisen elimistö sopeutui käyttämään polttoaineena edellä mainittua ravintoa. Ei ollut olemassa kevyttuotteita, margariinia, nopeita hiilihydraatteja sisältäviä viljatuotteita tai sokeria, jotka yhdessä ovat paljastuneet todelliseksi myrkyksi elimistöllemme. Länsimaisten sairauksien valtava epidemia on levinnyt kaikkialle, mihin tämä uusi halpa ruoka on levittäytynyt.
Maanviljelyksen ja teollistumisen vaikutukset
Missä vaiheessa kaikki alkoi mennä todella pahasti pieleen? Miten on mahdollista, että 30-vuodessa länsimaisten kansantautien (lihavuus, tyypin 2 diabetes, korkea verenpaine, sydän- ja verisuonisairaudet, metabolinen oireyhtymä, syöpä, karies, ummetus, vatsahaava, umpisuolen tulehdus, erilaiset mielenterveysongelmat ja dementia) aikapommi on räjähtämässä globaalisti käsiin?
Maailma muuttui merkittävästi maanviljelyksen keksimisen myötä noin 9000 tuhatta vuotta sitten. Se muokkasi sekä kulttuuriamme että yhteiskuntaamme, mutta yhtä vahvasti vaikutus oli nähtävissä terveydentilassamme. Jo varhain viljapainotteisesta ruokavaliosta seurasi merkittäviä aliravitsemusepidemioita sekä ihmisten keskipituuden lyhentymistä kaikkialla, missä maanviljelystä harjoitettiin.
Teollistumisen myötä halpoja ravintoköyhiä ruokia kyettiin tuottamaan entistä massiivisemmalla volyymilla, mikä on edesauttanut nykyistä väestöräjähdystä. 1900-luvulla ruokainsinöörit tekivät ravinnon muokkaamisesta ja prosessoinnista oman tieteenalansa. Tämä on johtanut siihen, että nykyään yhä harvemmalla meistä on ollut mahdollisuus saada aitoa terveellistä ruokaa. Ruokateollisuuden ja lääketeollisuuden harjoittama mainonta ja lobbaus ovat hämärtäneet käsityksemme terveellisestä ruuasta siinä määrin, että olemme unohtaneet mitä meidän kannattaisi syödä.
Virallinen terveyssabotaasi
Virallista ravitsemuspolitiikkaa harjoitetaan Suomessakin terveytemme kustannuksella. Viralliset tahot (Suomessa THL) sekä useat asiantuntijat (professorit, ravitsemusterapeutit) perustavat ruokavalioneuvonsa poliittisten päätösten ohjaamiin, 30 vuotta sitten Jenkeissä virallistettuihin, jo tuolloin perusteettomiin, nykyaikana vääriksi todistettuihin teorioihin (esim. Ancel Keys: seitsemän maan tutkimus). Näihin tutkimuksiin perustuvat teoriat, kuten esim. se että kovat tyydyttyneet rasvat aiheuttaisivat sydän- ja verisuonitauteja, ovat osoittautuneet kerta toisensa jälkeen virheellisiksi ja ne on kumottu alan uusimmissa tutkimuksissa sekä meta-analyyseissä.* Suomessa myös aiheeseen liittyvä journalismi on tasoltaan ala-arvoista ja faktoista piittaamatonta.
Voimme siis kysyä näiltä kansanterveyden vaalijoilta: ”Miksi olemme sairaampia ja lihavampia kuin koskaan, vaikka olemme noudattaneet teidän ohjeitanne? Vältelleet tyydyttynyttä rasvaa, syöneet kevyttuotteita ja ahmineet Pac-Manin ruokahalulla runsaasti hiilihydraatteja mm. täysjyvätuotteiden, leivän, puuron, pastan ja riisin muodossa. Olemme mättäneet suositeltua helposti sulavaa tärkkelystä ja puhdistettuja jauhoja lukuisissa eri muodoissa. Niillä suositellaan käytettäväksi jopa 50-60% kaikesta päivittäisestä energian saannista, vaikka kaikki syömämme hiilihydraatti muuttuu elimistössämme glukoosiksi eli sokeriksi. Onkin ristiriitaista, että lautasmallin ravitsemusohjeissa kuitenkin mainitaan, että puhdistettujen sokerien määrä ei kuitenkaan saisi ylittää 10% päivittäisestä energian saannistamme.
Olisiko virallista ravitsemuspolitiikkaa edustavien tahojen jo aika myöntää virheensä ja ottaa vastuu teoistaan? Vai onko heidän mielestään jo liian myöhäistä pysäyttää meneillään oleva maailmanlaajuinen kansanmurha, joka on käynnissä myös Suomessa. THL:n johtajan Pekka Puskan ja muiden virallista linjaa tukevien suomalaisten ravitsemusasiantuntijoiden toimesta meitä neuvotaan edelleen syömään lihottavaa, sairastuttavaa ja tappavaa ruokaa.
Kansalaiskeskustelun tarve
Olisiko jo aika kaataa norsunluutorni, johon THL:n ravitsemusasiantuntijat ovat kavunneet pakoon yhä kasvavaa kritiikki, uusimpia tutkimustuloksia ja käynnistynyttä kansalaiskeskustelua? Uusi tietämys ja vanhojen teorioiden osoittautuminen toimimattomiksi on jo musertanut heidän torninsa kivijalan. Tarvitaan enää vain pieni sysäys ja koko monoliittinen valherakennelma on pirstaleina.
Väärien kuolonkorinassaan kouristelevien ravitsemusohjeiden uhreja ovat hyväuskoiset ihmiset, jotka sairastuvat ja kuolevat sillä aikaa, kun ruoka- ja lääketeollisuuden manipuloimat viralliset ravitsemuspolitiikan edustajat käyvät viivytystaisteluaan. Heidän tapansa mitätöidä kaikki ravintosuosituksiin kohdistunut kritiikki on ajanut heidät mottiin, josta heidän on hyvin vaikea paeta. On mielenkiintoista nähdä missä vaiheessa rotat jättävät torninsa ullakon, vai aikovatko he piileskellä avointa keskustelua kunnes sortuneen rakennelman viimeinenkin tiili on käännetty.
Mitä tapahtuu Ruotsissa?
Ruotsissa voin kulutus on kääntynyt ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin nousuun ja samalla kun virallisten tahojen lietsomasta rasvakammosta on päästy, kansalaisten lihominen on pysähtynyt ja kääntynyt laskuun. He ovat kyenneet tähän ensimmäisenä länsimaisen ruokavalion omaksuneena maana koko maailmassa. Ruotsi onkin nykyisen ruokavallankumouksen etuvartio. Siellä virallista ravitsemussuosituksista vastaava Elintarvikevirasto, joka edustaa neuvoissaan vanhentunutta vähärasvaisuus ja runsashiilihydraattisuus -ideologiaa, on ratkeamassa liitoksistaan. Myös Suomen virallinen taho THL tuntee jo lännestä puhaltavat muutoksen tuulet niskassaan.
Ruotsissa on otettu todesta lukuisat dokumentoidut havainnot ja tutkimukset, jotka ovat todistaneet, että kun ihmiset ovat alkaneet syödä täysin virallisten ravitsemussuositusten vastaisesti eli runsaasti tyydyttynyttä kovaa rasvaa ja vähemmän hiilihydraatteja, ne he ovat alkaneet laihtua ja parantuneet samalla monista heitä aiemmin riivanneista sairauksista. Ruotsissa kansalaiskeskustelu on herännyt ja jopa viralliset tahot ovat joutuneet myöntämään, että vähärasvaisen ruokavalion terveysvaikutuksista ei ole mitään näyttöä. Eräs viimeisimmistä muutoksista oli se, että leivän suosittelemisesta jokaiselle aterialle luovuttiin. Tämähän olisi ennenkuulumatonta Suomessa ”luvatun leipäkansan” –maassa.
Suunta on siis selvä länsi-naapurissamme ja pian ruokavallankumous on tosiasia myös täällä Suomessa. On siis aika käynnistää täysimittainen ruokakapina. Valtion virallisten tahojen harjoittama ravitsemustotalitarismi on pysäytettävä. Panokset ovat kovia, sillä kyse on kirjaimellisesti sinun ja lähimmäistesi hengestä. Haluatko parantaa itsesi syömällä vai jatkaa virallisten sairastuttavien ja tappavien neuvojen noudattamista? Me teimme jo oman ratkaisumme ja liityimme vastarintaliikkeeseen. Nyt on sinun vuorosi. Viva la revolución!
* Mente, et al. Systematic Review of the Evidence Supporting a Causal Link Between Dietary Factors and Coronary Heart Disease.; Skeaff CM, et al. Dietary Fat and Coronary Heart Disease: Summary of Evidence from Prospective Cohort and Randomised Controlled Trials.; Siri-Tarino PW, et al. Meta-analysis of prospective cohort studies evaluating the association of saturated fat with cardiovascular disease.