Mirka kirjoitti:
Meillä ei ole käytettävissä muuta kuin yläkarpeilla tehtyä (pitkäkestoista) tutkimusta. Jos se ei kelpaa, voidaan lähteä sitten vaikka arpomaan tai katsomaan horoskooppeja.
Ranskan tilastot eivät kerro mitään yksittäisen verensokeriongelmaisen tilanteesta. Pidän erittäin todennäköisenä että maitorasva (kuten kananmuna) on terveelle ongelmaton, mutta diabeetikoiden kohdalla olen molemmissa törmännyt ongelmiin, useissa eri tutkimuksissa.
(Joo tiedän, väärin sammutettu, jos yhdessäkään asiassa katsoo virallisen kannan perustelluksi.)
No mutta katsotaan sitten niitä - mutta niiden vertaaminen meihin karppeihin on silti hankalaa:
Tässä kaksi jossa mitataan lopputulosta eikä vain markkereita
- Israelin tutkimuksissa parhaat tulokset diabeetikoille tulivat eniten kolesterolia ja tyydyttynyttä rasvaa eli eläinrasvaa syövillä.
- Tuossa Hollannin tuoreessa menakinoni-tutkimuksessa, jota itse siteerasit (yläkarppeja taas) pienimmän sydänriskin ryhmäläiset söivät, kuinka ollakaan, myös eniten kolesterolia ja tyydytettyä rasvaa (eli siis eläinrasvaa).
Ja jos katsotaan karppeja, niin
- Ruotsin Karlstadin diabeetikot pysyivät sydänoireitta ja suurin osa paranikin juuri kolesterolillisilla eläinrasvoilla
- ... joilla samaa ihmettä on tehty Puolassa jo aika pitkään.
Mutta toki se on hiukan haasteellisempaa meille ensimmäisille suomalaisilla kokeilijoille, joista juuri kenelläkään ei ole kirjaa ja joista aika harva jaksaa laskea makrojen lisäksi noita mikroja, ja joista kukaan ei saa ammattiohjausta. Luuliemien keittely, keltuaisilla läträäminen ja sisäelimet ottavat ehkä aikansa - samoin kuin se oman itsensä kuuleminen muutenkin.