karppaus.infon arkistoitu foorumi

Tänään on 2024-12-03 16:01:20

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 104 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 5 6 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2009-03-08 12:01:33 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47843
Parin kuukauden kokeilun jälkeen näyttää siltä, että talvikauden ruokani ovat tämän näköisiä finelin mukaan.
Laitan tänne viime viikon keskimääräisen päivän ruoka-ainelistan (nimi, määrä, ostohinta).
(Luuliemi puuttuu laskuista, koska fineli ei osaa sitä eikä se itse tehtynä lisää hintaa)

Elintarvike / Paino (g) / hinta maaliskuussa 2009
Voi --------------------- 75g ---- 0,45 € (osa korvautuu joskus muulla eläinrasvalla)
Kuohukerma -------------150g ---- 0,75 €
Kananmuna ------------- 130g ---- 0,70 €
Munankeltuainen --------- 25g ---- 0,35 €
Siankylki ---------------- 100g --- 0,40 €
Juusto ------------------- 50g ---- 1,00 €
Peruna ------------------ 150g --- 0,12 €
Porkkana ---------------- 100g --- 0,13 €
Sipuli -------------------- 50g ---- 0,05 €
Persilja ------------------ 10g ---- 0,10 €
Itu keskiarvo ------------ 30g ---- 0,05 €
Vihanneskrassi ---------- 10g ---- 0,10 €
Kaakaojauhe ------------- 10g ---- 0,03 €
kahvi -------------------- 300g --- 0,10 €
Tee --------------------- 250g --- 2c
Omena (kotimainen) ------ 50g ---- 0,20 €
Manteli -------------------10g ----- 0,17 €
Suolapähkinä --------------10g -----0,05 €
(Luuliemi puuttuu, kun sille ei saa noita arvoja; hinta on suunnilleen 0€ jämäluista itse tehtynä)

Yhteenvetoa: ihan hyvältä näyttää näin jälkikätten laskettuna. Kuten kai pitäisikin koska vointi kertoo samaa?
- Kuten näkyy lihaa käytän vähän, mutta valkuaiset täyttyvät silti ylenpalttisesti ok
- Kaloreita tuli karvan verran yli 2000 (ylläpidolla)
- Rasvaa tuosta on 80% (josta Mufaa yli 50g, LA'ta eli kasvi-kuutosta alle 4% ja kolesterolia kiitettävästi yli 1000 mg :mrgreen:)
- Valkuaista noin 64 g, suurin osa JK'n mukaan sitä laadukkainta eli tuoretta ja ei-lihas-mutta-eläinperäistä valkuaista
- Hiilareita noin 41 g (suurin osa kasvipuolelta, jota tuossa yli 400g, mukaanlukien peruna ja pähkinät :mrgreen:)
Kivennäisiä tosi kivasti (mm kaliumia 2.7 g jo ilman luulientäkin, eli yli 3 grammaa; ja seleeniä suositustuplat)
Vitamiinit suht ok, joskin K-vitamiinia mahdoton finelissä (eri erottele eik edes anna arvoa juustolle :mrgreen:)

Ai niin, ja päivän hinta 4:75 € sisältäen lisäravinteet ja lääkkeet (joita kumpaakaan en käytä)
... ja siinä munat ja omenat ovat sitä kallista luomua ja/tai ainakin kotimaista. Toki osa itse kasvatettavaa

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin talvikawahtava
ViestiLähetetty: 2009-03-08 17:16:25 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47843
Jatkan nyt vielä vähän eli

- kolesteroliarvoni elokuussa, parin vuoden rasvaläträilyn jälkeen olivat ok (HDL niukasti yli 2, LDL niukasti yli 3, triglyt reilusti alle 1, kokonaiskolesteroli muistaakseni 5.3)

- paastosokeri on ollut lievästi koholla jo vuosituhannen alusta ja on pysynyt samanlaisena vuosia, yhtä tulehduskautta lukuun ottamatta.
Samoin pitkäsokeri on ollut koko ajan noin 4.5 (paitsi sinä tulehdusaikana), joten ehkä tämä on rauhoittanut kaikki labrat nähteet lääkärit.
Ennen päivällistä mitattu paastosokeri on ollut luokkaa 4.6-4.7 sekä syksyllä 2007 että nyt, ja Bernsteinin kertoman mukaan tuo kertoo normaalista sokerimetaboliasta.

Lisäksi: tämän lähtiään huonogeenisen ja sokeriherkän mutta ehkä juuri siksi niin hyvän kokeilukropan pikku boonuksia on yleisterveyden näkyminen ihon kunnossa. Viimeisen vuoden ikiomilla sokerimittauksilla on nimittäin varmistunut, että ihon kutina ja allergiaoireet kertovat verensokerista, vaikkei aina tiedäkään kumpi on muna ja kumpi kana. Mikä vahvistaa sen, mitä misukisu jo toisaalla sanoikin Sonksten&Sonksten - pohjalta: diabeetikolla ongelma ei ole insuliiniresistenssi vaan maksan kontrolloimaton glukoneogeneesi (tai "haiman hitaus", jolla olen ennen kuvannut omaa ongelmaani, ja jonka takia harrastan edelleen korjauskeinona juustoa).

Itse en ole diabeetikko. Mutta jatkuvista tulehduksista, jatkuvasta kutinasta ja vyötärölihavuudesta päätellen saatoin sellainen olla vuonna vielä vuonna 2000, eli ennen karppauksen löytämistä.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin talvikawahtava
ViestiLähetetty: 2009-03-09 20:49:31 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47843
Tuosta listasta vielä ja niistä hivenistä, jotka fineli suostui laskemaan (uskon fineliin näissä enää vain suuntaa-antavasti,
mutta näissä eväissä asiaa auttaa se että useimmat ovat tuoreita, jolloin niiden hivenpitoisuudet ovat parhaimmillaan):

Hivenistä (ilman luuliemilisää)
- Kaliumia 2.7 grammaa (suositus 3,1, joten luuliemen kanssa olen pitkälti yli)
- magnesiumia 260 mg (suositus 280, ja luuliemi tässäkin...)
- kalsium 840 mg (suositus 800)
- fosfori 1100 (suositus 600 mg)
- rauta 10 mg (suositus 15; eli ainoa ali. Mutta onneksi melkein kaikki parhaimmin imeytyvässä muodossa. Ja se liemi...)
- sinkki 9 mg (suositus 7 mg)
- jodi 0,190 mg (suositus 0,15 mg)
- seleeni 0.070 mg (suositus 0.04 mg)

Vitamiineista

- A-vitamiini 2500 mikrog (suositus 700)
- E-vitamiini 12.5 mg (suositus 8 )
- K2 (laskettu muista tiedoista) kirkkaasti yli 40 mikrog (eli raportoitujen kokeiden parhaan ryhmän tasoa)
.... ja juuei, fineli ei anna K'lle muutenkaan suosituksia. Enkä ihmettele kun kerran eivät erottele
- C-vitamiini 67 mg (suositus 75)
- folaatit 240 mikrog (suositus 300)
- niasiini 22 mg (suositus 15)
- riboflaviini 1.5 mg (suositus 1.3)
- tiamiini 1.4 mg (suositus 1.1)
- B12 vitamiini 6.5 mikrog (suositus 2)
- ja pyridoksiini 1 mg (1.2 mg)

Ehkei ole ihme, etten tunne tarvitsevani lisäaineita?
Tai etteivät pöpöt oikein iske meikäläiseen?

Vain D-vitamiinin osalta on tyydyttävä aurinkoon ja runsaaseen D-vitamiinin esiasteen eli kolesterolin saantiin,
jokamikä auttaa varastojen keruussa nyt kun tuotantoeläimet pidetään valitettavasti sisätiloissa.
Niitä omia kanoja odotellessa, siis... Mutta se on ainoa hiven jota en minä (eivätkä kyllä muutkaan) saa

Ajattelin jatkaa tällä yksipuolisella (mutta omaan makuun kovin sopivalla) lähialuepainotteisella ruoalla.
Ja yllytän tietysti kaikkia muitakin laskemaan omiaan.
Hyvä noita olisi saada tarpeeksi itse kunkin eikä vain tällaisen tappodieettiläisen :)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin talvikawahtava
ViestiLähetetty: 2009-03-09 21:56:54 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-07-26 13:21:49
Viestit: 985
:lol: =D> :lol:


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2009-07-10 20:54:31 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47843
Poistin otsikosta (talvikawahtavaa) talven, kun ei se taida olla enää ajankohtainen.
OD tai kawa sen sijaan on edelleen ajankohtainen, eli terveisiä kesälaitumilta.

Viime aikojen kokemuksista puolen vuoden voi-keltuais-luuliemi-kermakokeilun jälkeen voisin kertoa vaikka
- että rusketuin viikon lomalla enemmän/paremmin kuin koskaan ennen (vaikka rantakelejäkin riitti vain kahdelle päivälle)
- että olen ollut koko kesän ilman ensimmäistäkään hinkuoiretta (hengityksen suhteen siis). Joo on se ensimmäinen kesä koskaan ja joo, olen ollut ulkona enemmän kuin ennen.
- että tämän talon nuorimmasta voi- ja munahakuisesta kawailijasta otetut labrat lipideineen olivat ihan uskomattoman hyvät. Ja joo, hyvät sekä virallisterveellisin että karpein silmalasein katsottuna. Ja joo, tunnetusti huonosta sukugeeniperimästä huolimatta.

Ajattelin/ajattelimme jatkaa.
Se suurin ongelma tuntuu olevan riittävän viikottaisen munamäärän kantamisessa kotiin... mutta emmeköhän selviä siitäkin :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2009-07-10 21:19:51 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Voi Els, miten hienoa! Pistäisin sulle postissa muutaman kanasen, mutta haudotuissa on VAIN kaksi kanaa, muut ovat kukkoja. Ihan omaa liharuokaa on siis syksymmällä tulossa. Mutta nytkin munaa saa enemmän kuin tarvitsee. Hatuttaa se että sain liian myöhään näistä kaikista asioista tietää ja ettei niistä diabeteksen lisäiloista enää voi irrottautua. Anteeksi seuraava, mutta perkeleen diabetesliitto ja Lilly kaikkine rahoineen.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2009-07-10 22:19:17 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47843
^Kiitos tarjouksesta, mutta kananhoito ruutukaava-alueella jostain syystä vielä oudoksuttaa muuta perhettä,
niin että täällä on odotettavissa vähintäinkin useamman vuoden suostuttelu.

Mutta pieneksi lohdutukseksi alla on kuva kanaparvesta, jonka munia syömme huomenna.
... ja aina kun vain jatkossakin saan matkan sovitettua Ykköstien suuntaan...
(mahtaako tämä kuva nyt sitten näkyä vain kultakaloille, kun on talletettu sinne?)
Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2009-07-10 22:29:38 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Mukavan näköistä joukkoa, meilläkin mustan ja sateenkaaren kirjavaa kanasta ja kukkopoikaa. Herätyskelloa ei tarvita, heti kun jossain valoa kajastaa, kanalassa puhkeaa hirmuinen kukkokiekuu-kuoro. Valitettavasti valoa kajastaa jo ennen neljää, joten ihan viisasta nauttia munista ilman herätyksiä.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2009-07-22 09:27:33 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47843
Hiphei, minä ja perhe ollaan nyt kymmenennen /kahdennenkymmenennen, 2019/ vuosikurssin VHH'laisia. Henki kulkee edelleen; ja nyt jopa pihisemättä! :smt026

Kokeiluja on riittänyt alun zonesta nykyiseen kwasniewskiin, mutta karppausta (eli alle 100g hiilareita) se on ollut koko ajan, vaikken makroja ole paljoa laskeskellutkaan sitten alun, paitsi joskus jälkikäteen. Kolme vuotta sitten löysin harvoin syömisen (kokeiluja pätkäpaasto, warrioori ja nykyinen kahden aterian malli) ... ja kaksi vuotta sitten tämän eläinrasvakarppauksen joka on ryöminyt yhä lähemmäs ja lähemmäs Kwasniewskin OD'tä. Ja kun juuri nyt kaikki palat näyttäisivät olevan sopusoinnussa, laitan tähän yyberlyhyen selostuksen tästä nykyisestä.
Onpahan jotain mihin viitata, jos tuomion pasuunoiden ennustukset toteutuvat, edes myöhässä :mrgreen:

Syy karppaukseen:
1. Allergiat, ihottumat, atoppinen iho ja tulehdukset olivat osa arkipäivääni 11-kuisesta vauvasta aina VHH'n alkuun saakka.
Niihin ei löytynyt apua pillereistä tai voiteista; eikä terveellisestä tai edes vegetaarisesta ruoasta; eikä liikunnasta.
2. Huoli läheisistä. Tällä geenistöllä sekä metaboliset että näivetystaudit näyttävät iskevän ikävän usein sukuni kaikin puolin terveesti eläneisiin ja normaalipainoisiin aikuisiin.

Nykyinen, lähialueen tuotteita suosiva tyyli:
Makrot: noin/alle 50g gluteeniviljattomia hiilihydraatteja ja noin 50g eläinkunnan valkuaista, loput isolta osalta eläinperäistä rasvaa. (en punnitse enkä laske, mutta tuohon ne asettuvat nykyisin)
Suosikit: voi, kerma/smetana, kahvi, kevyesti suolattu kuplavesi, keltuaiset, jauhelihaviritykset, luuliemi, sipulit, juurekset, juusto, idut(talvella), yrtit(kesällä). Kasvirasvalähteistä suolapähkinät lakkasivat maistumasta, muita pähkinöitä/siemeniä vielä syön ja käytän ruoassa, vaikken enää päivittäin. (Nämä maistuvat suussani hyviltä ja sopivat kwasniewskiin ja takaavat pääosan hivenaineista)... ja pähkinöitä&kahvia lukuun ottamatta nämä ovat tälle maailmannurkalle ekologisesti sopivia valintoja
En syö lainkaan: kala, margariini, soija, keinomakea, HFCS, gluteenivilja, siemenöljyt (syynä joko maku ja sopimattomuus kwasniewskiin - ja kalan osalta synnynnäinen allergia)
.... Lisäys 2012: Gluteenivilja pääsi tälle listalle, koska jokainen annos näkyy ihon kunnossa ... ja koska terveihoisena on ihan käsittämättömän hauskempaa olla, ihan tavallisenakin päivänä
... Lisäys 2014: Siemenperäiset kasviöljyt (rypsi, auringonkukka, soija...) ovat vaihtaneet tänne, sama syy kuin viljoissa.
Rajoitan pieniin määriin: panimosokeri, oliiviöljy, gluteenittomat viljat niukistelun syy terveysjutut ja/tai ekoilu


**** ja sama käytännössä *****

Tavallisen arjen ruokapuoli (tämän mukaan 5-7 päivää viikossa)

Aamiainen:
Kesä 2009: pari, kolme desiä luulientä, joka on kiehuvana ja sekoittaen kaadettu kahden keltuaisen ja kerman seokseen; tai pari voissa paistettua keltuaista. Juomana muki kermakahvia tai jotain sekä vettä. Lisänä jokin rehu (porkkana, salaatinlehti, jotain) tai muutaman gramman hiilarijuttu (pala suklaata, hedelmä, valkoisen leivän pala voivuorella tai jotain).
Kevät 2010: useimmiten pari löysää keittomunan keltuaista suolalla, kermakahvi ja vettä

Kevättalvi 2012: Lämmin kolmen munan munavoi (joskus valkuaista karsittu), kuppi täysmaitokahvia kermalla tai ilman, joku narskuva (porkkana, kourallinen ituja, muutama voimanteli).
Kevättalvi 2014: Munista on yksi tippunut ois, eli kahden munan munavoi, maitovoikahvi, joskus porkkana
Kevättalvi 2015: Lämmin munavoi (kaksi pehmeää luomumunaa, pari rkl voita), voimaitokahvi, joskus porkkana/ituja
Kesä 2019: Useimmiten voimakahvi ja noin desi kotitekoista smetanaa muutamalla mansikansiivulla. Tai voimakahvi ja juustoa voilla ja yrteillä, joskus schärrin ohutleivän päälle lastattuna.

Lounas:
Kesä 2009 1) kannullinen teetä tai vettä ja 2) seuraksi ei mitään / juustosiivu voilla / voimanteleita muutama / suolapähkinöitä kourallinen / kuppi kermakahvia. Tai jotain muuta pientä.
Kevät 2010: puolitoista desiä turkkilaista jollain kotimaisella marjalla maustettuna ja pari siivua meetwurstia sekä kupillinen hopeateetä eli kuumaa vettä ja kermaa.)
.
Kevättalvi 2012: Siivu tai pari juustoa, kourallinen suolapähkinöitä, viikonloppuna maitokermakahvia voimanteleilla ja välillä ihan sosiaalinen lounaskin. Tai ei mitään.
Kevättalvi 2014: Eilisen päivällisen jämiä, jos on. Jos ei ole, juustoa, maitoa tai suolapähkinöitä
Kevättalvi 2015: Useimmiten "eväsleipä" eli juustopannarin pala päällisillä (voita, juustoa, keittokeltuainen, tai edes jotain näistä). Juomana voimaitokahvia tai teetä tai kuumaa vettä
Kesä 2019: Kupillinen voimakahvia, ehkä kerran viikossa lisäksi juustoa. Työpäivän mittaan muutama mukillinen kuumaa vettä

Päivällinen:
Kesä 2009: runsaskalorinen rasvainen pääruoka lämpimällä juureslisukkeella ja usein 1-2 desin viini- tai olutannoksella; pari keltuaista erikseen, jos eivät ruokaan mahtuneet; salaatti, jälkiruoka, kermakahvi ja jälkiruoan jälkiruoka (jos siltä tuntuu).
Kevät 2010: arjen alkoholijuomien tarve on romahtanut murto-osaan, samoin kuin jälkiruokien, jotka tapaavat nykyisin olla enemmän juusto/pähkinälinjaa, makeiden sijaan

Kevättalvi 2012: Ruoka kuten ennenkin eli pääosissa rasva piilotettuna rehuihin ja juureksiin sekä jossain jotain eläinvalkuaista; rasvoina kaikenlaisia elukkaperäisiä, voi mukaan lukien; luulientä ja muita erikoisuuksia löytyy jostain aika usein. Juomana usein kuplavettä tai vettä; jälkkkäriksi vähintäin maitokermakahvia. Seurana salaattiannos. Alkoholia yhden annoksen verran (vastaa 4 cl väkevää) muutama kerta viikossa, joskus viininä, joskus ruokaryyppynä, joskus aveccina.
Kevättalvi 2014: mitäpä tätä muuttamaan. Tai no, kerma korvautuu yhä useammin voilla. Ja hapankaali maistuu, sekä raakana salaattisekoituksissa että voissa kuullotettuna, lämpimissä annoksissa.
Kevättalvi 2015: Suunnilleen näin edelleenkin. Hyvin rasvainen päivällinen lisukesalaatilla ja kuplavedellä, jälkkäriksi voimaitokahvi ja tarvittaessa jälkkärin jälkkäreitä.
Kesä 2019: Lämmin kasvislisuke useimmiten puuttuu, sen sijaan lihaisa ja hyvin rasvainen pääruoka jossa mauksi ja rasvan sitomiseen mukana myös kasviksia (sipuli, hapankaali, kaali, joskus juureksiakin). Lisukesalaatti. Jälkkäriksi juustoa, jos siltä tuntuu. Juomina kuplavettä, ruokaryyppy ja voimakahvi, joskus kera suklaapalan. Ryypyn sijaan viiniä, jos on juhlittavaa tai seuraa talossa.

****
Jaa että miksikö?
Täällä tervehtymislistausta: viewtopic.php?p=1060297#p1060297

Miten käytännössä?
Täällä myssyttelyjä ja ruokapäiväkirjaakin vuodelta 2013 (sadonkorjuuketju, näkyy vain rekkaantuneille)
viewtopic.php?f=81&t=60012

Vuosien varrella vaihtuneet jutut tyylikkäästi lilalla, nämä muutokset kirjattu elokuussa 2019


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2009-07-22 09:49:56 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-12 09:46:27
Viestit: 5774
Tuhannesti onnea els! :smt038 \:D/ =D>

Taidat olla karppilammikon vanhin karppaaja ja vielä näiden vuosien jälkeenkin elossa. :lol:

(mitähän Puskan porukka tuumii) :?:


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2009-07-22 10:15:31 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47843
Kiitos vaan :)

Nykyisten karppilammikon aktiivien keskuudessa saatan itse asiassa jo ollakin ikäpresidentti,
mutta on täällä käynyt esittäytymässä ja pulisemassa jokunen vanhempikin karppi.
Eikä tämä ole tietty vielä mitään verrattuna Bernsteiniin, Grovesin puolisoihin tai Kwasniewskin itsensä perheeseen
(joka viimeksi mainittu on sikäli ehkä vertailukelpoisin, että hekin olivat valmiiksi metabolisesti sairaita OD'tä alkaessaan).

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2009-07-22 11:51:13 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8749
Kuva
Onnittelut kymmenvuotisesta karppaamisesta.

Ittellä alku 1992 Pakarisen tiimoilta...
Unohduksissa, osittaisena systeeminä kuitenkin kaiken aikaa ja vuodesta 2003 kokopäiväkarppina perässä porskutan.
Ja niukan linjan kawaa tällä hetkellä kilpparin kettuillessa noudatan.

Hatunnosto ja kiitos kaikesta opastavasta, todeksi eletystä neuvonnasta.

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2009-07-22 17:23:43 
Poissa
tustustuskykyinen
tustustuskykyinen
Avatar

Liittynyt: 2006-05-11 16:13:40
Viestit: 4667
els kirjoitti:
henki pihisee edelleen

:smt023 MOT!

_________________
Kahvakuulalähettiläs.
(Sh)it's my life! | Sporttiteevee
Blogissa murkuloita ja satunnaisesti oikeetakin elämää.
"Tätä en olekaan koskaan yrittänyt, joten luulen, että se ihan varmasti onnistuu!" -Peppi Pitkätossu-


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2009-07-23 07:46:19 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47843
traanitapiiri kirjoitti:
els kirjoitti:
henki pihisee edelleen

:smt023 MOT!

Selvästikin näet pisteen :mrgreen:

Ja tuulimummalle kiitos kaunis ruususta.
Juuri oli kädessä vintiltä poimittu Pakarisen kirja (ei tosin ruoasta vaan stressistä, nimi Päreenplttajat).

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2009-07-23 10:08:49 
Poissa
landekarppi
landekarppi

Liittynyt: 2005-04-12 07:05:10
Viestit: 14390
Onnea 10-vuotiaalle karpille, kohta teini-ikä edessä! =D> :lol:

_________________
Karppi, since 2005 :)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2009-07-23 15:22:03 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-04-19 15:38:58
Viestit: 275
Hirmuisen paljon onnea =D> :-({|= :smt035 :smt113

_________________
"Hullusta, joka sitkeästi takertuu hulluuteensa, tulee viisas."
-William Blake
IHERB koodilla ERA195 5 dollaria alennusta ensitilauksesta!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2009-07-23 15:45:36 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-08-01 13:58:38
Viestit: 1510
:resp: Onnea kymppikarpille & paljon menestystä jatkossakin! :smt113 :smt061
muoks - tasapainotus + lisätty pieni pyöreäpäinen tyttö - ei ehkä kyllä vielä ole noin paljon tukkaa...

_________________
Instead of trying to determine what abnormal conditions disease is composed of, let us first know the normal conditions which make us healthy.
- Antoine Béchamp -


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2009-07-28 09:19:12 
Poissa
intiaanikarppi
intiaanikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-04-19 09:37:37
Viestit: 21517
Onnittelut myös täältä, ja samalla kaunis kiitos antamastasi informaatiosta, vastauksista kysymyksiin ja kaikin puolin kannustavasta ja empaattisesta otteestasi täällä karppilammessa! :smt060

_________________
Elän hetkessä, suurella intohimolla!
Joskus kaiken loppu voi olla uusi alku!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2009-08-23 15:49:27 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47843
Kiitos kaikille ja samalla onnea itse kullekin etsintöihin :)

Kävin päivittämässä tuon sigin "klik" viestin niin että se lopussa on nyt myös tämänhetkinen käytännön sovellus nykytyylistä.
Ensi viikolla ydinluuliemi vaihtunee broilerinsiipiliemeen, ja pihakanojen munat loppuivat jo aikoja sitten niin että on taas tyydyttävä kaupalliseen Karhumäkeen, mutta muuten mennään samantyylisillä eväillä.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2010-03-18 20:02:38 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47843
Ja päivitystä. Oli inansa raskas syksy ja alkutalvi, ja se näkyy kaikkialla, vyötärölläkin.

Mutta nyt paistaa päivä risukasaan taas. Ei vain vaatteet ole sopivoitumassa, vaan sen lisäksi iho on kestänyt talven paremmin kuin koskaan (ks terveiden evien suolavinkki) ja monivuotinen hartiavaivakin on vihdoin poissa (kiitos piikkimatolle ja Heikkilän Siunatun kivun ideoille). Samoin sokeriarvot ovat juuri siellä missä pitääkin, jes! Veikkaan pitkään kestäneiden sokeriheittojen syyksi kahta asiaa: toisaalta hartianseudun krooninen tulehdus nosti sokereita vuosia, ja toisaalta tämä nykyinen täsmähifistely näyttää toimivan oikeanlaisen suolistobakteerikannan elvyttämisessä juuri niin kuin sen pitikin. Kaksi viikkoa tulee täyteen ylihuomenna, ja sitten voi jo vähän hellittääkin, jos sitä tuntuu.

Nykyinen suoliston peruskorjauskuuri on kotimaista kawasakin PaNu-muunnosta (PaNu on Kurt Harrisin blogi), ja ajatus sama kuin Art Ayersilla (joka blogissaan Cooling Imflammation selitti Eadesien uuden kuuden viikon kuurin toimintamekanismeja suoliston kannalta). Syy yksinkertaisille arkivalinnoille on (maun ja y.o. hihistelyn lisäksi) ikuinen ajanpuute ja työpaikan rajalliset mahdollisuudet mihinkään kunnon ruokaan. Ja se, että näille makuhermoille riittää ihan hyvin, kun tiedän saavani joka ikinen päivä ainakin yhden kunnollisen, herkullisen ja riittävän aterian, johon saa mahtumaan paljon kaikkea kivaa, vaikka teknoelintarvikkeet ja tietyt ainekset (ks alla) pysyvätkin poissa.
- Arkiaamiainen: pari keittoluomukeltuaista voilla tai sopivan löysinä vain suolalla, vettä ja kermakahvia.
- Arkilounas: heraproteiinijauheella tukevoitettua ja sokeroimattomalla puolukkamehulla maustettua partaäijää, muutama metukansiivu ja hopeateetä (tai kofeiinitonta kahvia) kermalla.
- Mietintään ja kahvihuoneen keskusteluihin kuppi tai muki kuumaa vettä
- Arkipäivällinen: h-y-v-i-n rasvaista kawailua kokonaan ilman gluteeniviljoja ja alkoholia; se tapaa sisältää pienen eläinperäisen valkuaisannoksen lisäksi sekä raakarehua että jotain kypsempää kasvisperäistä, useimmiten juureksista taiottua lisuketta. Ja jälkkärin, joka tosin joskus jää vain kermakahviin. Ja kpitää saada sisään melkoisesti kaloreita, päivällisen nauttiminen ei käy hetkessä, vaan siihen saa jälkkäreineen laskea parikin tuntia.

Lisäkommentteja:
- Yllä oleva rytmi tarkoittaa sitä, että lukuun ottamatta aamun pientä rautaisannosta olen itse asiassa palannut pätkistelemään. Rytmi on vain pikkuisen eri kuin viimeksi: nyt tuossa on kaksi syönti-ikkunaa 8 tunnin aikana (kevyt ja helposti sulava lounas ja iso illallinen) ja sitten 16 tuntia paastoa eli lepoa ja ylläpitoaikaa ruoansulatussysteemille.
- Pikkuviilailut ruokavalinnoissa liittyvät suoliston bakteerikannan ohjailuun: 2 viikkoa ilman gluteeniviljoja (saattaa jatkua pitkäänkin, kun näin hyvältä tuntuu); ei juuri mitään kasviöljyjä (kuten ennenkin); 2 viikon täystauko alkoholissa; kuitupitoista ruokaa vain kerran päivässä ja tärkkelyksiä tai ylipäätään bulkkihiilareita vain kerran päivässä niitäkin.
- Kalorit lienevät alle 2000, muttei paljoa, kiitos kerman, partiksen ja voin, joiden mukana saan yli 100g maitorasvaa päivässä, noin niinkuin pohjiksi :)

/Muoks/ Lopetin proteiinijauhelisän, vaikka harmittaa kysisen turhakkeen tuhlaus. Eli arkilounas on meetwurstisiivujen ja hopeateen/kofeiinittoman-kermallisen-kahvikkeen ynnä veden/kuumanveden kera nautittua partaäijää puolukkamehulla tai mustikkasurvoksella, ilman sen makua ja rakennetta pilaavaa sahanpurua.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 104 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 5 6 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)