Hiphei, minä ja perhe ollaan nyt kymmenennen
/kahdennenkymmenennen, 2019/ vuosikurssin VHH'laisia. Henki kulkee edelleen; ja nyt jopa pihisemättä!
Kokeiluja on riittänyt alun zonesta nykyiseen kwasniewskiin, mutta karppausta (eli alle 100g hiilareita) se on ollut koko ajan, vaikken makroja ole paljoa laskeskellutkaan sitten alun, paitsi joskus jälkikäteen. Kolme vuotta sitten löysin harvoin syömisen (kokeiluja pätkäpaasto, warrioori ja nykyinen kahden aterian malli) ... ja kaksi vuotta sitten tämän eläinrasvakarppauksen joka on ryöminyt yhä lähemmäs ja lähemmäs Kwasniewskin OD'tä. Ja kun juuri nyt kaikki palat näyttäisivät olevan sopusoinnussa, laitan tähän yyberlyhyen selostuksen tästä nykyisestä.
Onpahan jotain mihin viitata, jos tuomion pasuunoiden ennustukset toteutuvat, edes myöhässä
Syy karppaukseen: 1. Allergiat, ihottumat, atoppinen iho ja tulehdukset olivat osa arkipäivääni 11-kuisesta vauvasta aina VHH'n alkuun saakka.
Niihin ei löytynyt apua pillereistä tai voiteista; eikä terveellisestä tai edes vegetaarisesta ruoasta; eikä liikunnasta.
2. Huoli läheisistä. Tällä geenistöllä sekä metaboliset että näivetystaudit näyttävät iskevän ikävän usein sukuni kaikin puolin terveesti eläneisiin ja normaalipainoisiin aikuisiin.
Nykyinen, lähialueen tuotteita suosiva tyyli:
Makrot: noin
/alle 50g
gluteeniviljattomia hiilihydraatteja ja noin 50g eläinkunnan valkuaista, loput isolta osalta eläinperäistä rasvaa.
(en punnitse enkä laske, mutta tuohon ne asettuvat nykyisin)Suosikit: voi, kerma
/smetana, kahvi, kevyesti suolattu kuplavesi, keltuaiset, jauhelihaviritykset, luuliemi, sipulit, juurekset, juusto, idut(talvella), yrtit(kesällä). Kasvirasvalähteistä
suolapähkinät lakkasivat maistumasta, muita pähkinöitä/siemeniä vielä syön ja käytän ruoassa, vaikken enää päivittäin. (Nämä maistuvat suussani hyviltä ja sopivat kwasniewskiin ja takaavat pääosan hivenaineista)... ja pähkinöitä&kahvia lukuun ottamatta nämä ovat tälle maailmannurkalle ekologisesti sopivia valintojaEn syö lainkaan: kala, margariini, soija, keinomakea, HFCS, gluteenivilja, siemenöljyt
(syynä joko maku ja sopimattomuus kwasniewskiin - ja kalan osalta synnynnäinen allergia).... Lisäys 2012: Gluteenivilja pääsi tälle listalle, koska jokainen annos näkyy ihon kunnossa
... ja koska terveihoisena on ihan käsittämättömän hauskempaa olla, ihan tavallisenakin päivänä ... Lisäys 2014: Siemenperäiset kasviöljyt (rypsi, auringonkukka, soija...) ovat vaihtaneet tänne, sama syy kuin viljoissa.
Rajoitan pieniin määriin: panimosokeri,
oliiviöljy, gluteenittomat viljat niukistelun syy terveysjutut ja/tai ekoilu **** ja sama käytännössä *****
Tavallisen arjen ruokapuoli (tämän mukaan 5-7 päivää viikossa)
Aamiainen: Kesä 2009: pari, kolme desiä luulientä, joka on kiehuvana ja sekoittaen kaadettu kahden keltuaisen ja kerman seokseen; tai pari voissa paistettua keltuaista. Juomana muki kermakahvia tai jotain sekä vettä. Lisänä jokin rehu (porkkana, salaatinlehti, jotain) tai muutaman gramman hiilarijuttu (pala suklaata, hedelmä, valkoisen leivän pala voivuorella tai jotain).
Kevät 2010: useimmiten pari löysää keittomunan keltuaista suolalla, kermakahvi ja vettä Kevättalvi 2012: Lämmin kolmen munan munavoi (joskus valkuaista karsittu), kuppi täysmaitokahvia kermalla tai ilman, joku narskuva (porkkana, kourallinen ituja, muutama voimanteli).
Kevättalvi 2014: Munista on yksi tippunut ois, eli kahden munan munavoi, maitovoikahvi, joskus porkkana
Kevättalvi 2015: Lämmin munavoi (kaksi pehmeää luomumunaa, pari rkl voita), voimaitokahvi, joskus porkkana/ituja
Kesä 2019: Useimmiten voimakahvi ja noin desi kotitekoista smetanaa muutamalla mansikansiivulla. Tai voimakahvi ja juustoa voilla ja yrteillä, joskus schärrin ohutleivän päälle lastattuna.Lounas: Kesä 2009 1) kannullinen teetä tai vettä ja 2) seuraksi ei mitään / juustosiivu voilla / voimanteleita muutama / suolapähkinöitä kourallinen / kuppi kermakahvia. Tai jotain muuta pientä.
Kevät 2010: puolitoista desiä turkkilaista jollain kotimaisella marjalla maustettuna ja pari siivua meetwurstia sekä kupillinen hopeateetä eli kuumaa vettä ja kermaa.).
Kevättalvi 2012: Siivu tai pari juustoa, kourallinen suolapähkinöitä, viikonloppuna maitokermakahvia voimanteleilla ja välillä ihan sosiaalinen lounaskin. Tai ei mitään.
Kevättalvi 2014: Eilisen päivällisen jämiä, jos on. Jos ei ole, juustoa, maitoa tai suolapähkinöitä
Kevättalvi 2015: Useimmiten "eväsleipä" eli juustopannarin pala päällisillä (voita, juustoa, keittokeltuainen, tai edes jotain näistä). Juomana voimaitokahvia tai teetä tai kuumaa vettä
Kesä 2019: Kupillinen voimakahvia, ehkä kerran viikossa lisäksi juustoa. Työpäivän mittaan muutama mukillinen kuumaa vettäPäivällinen: Kesä 2009: runsaskalorinen rasvainen pääruoka lämpimällä juureslisukkeella ja usein 1-2 desin viini- tai olutannoksella; pari keltuaista erikseen, jos eivät ruokaan mahtuneet; salaatti, jälkiruoka, kermakahvi ja jälkiruoan jälkiruoka (jos siltä tuntuu).
Kevät 2010: arjen alkoholijuomien tarve on romahtanut murto-osaan, samoin kuin jälkiruokien, jotka tapaavat nykyisin olla enemmän juusto/pähkinälinjaa, makeiden sijaan Kevättalvi 2012: Ruoka kuten ennenkin eli pääosissa rasva piilotettuna rehuihin ja juureksiin sekä jossain jotain eläinvalkuaista; rasvoina kaikenlaisia elukkaperäisiä, voi mukaan lukien; luulientä ja muita erikoisuuksia löytyy jostain aika usein. Juomana usein kuplavettä tai vettä; jälkkkäriksi vähintäin maitokermakahvia. Seurana salaattiannos. Alkoholia yhden annoksen verran (vastaa 4 cl väkevää) muutama kerta viikossa, joskus viininä, joskus ruokaryyppynä, joskus aveccina.
Kevättalvi 2014: mitäpä tätä muuttamaan. Tai no, kerma korvautuu yhä useammin voilla. Ja hapankaali maistuu, sekä raakana salaattisekoituksissa että voissa kuullotettuna, lämpimissä annoksissa.
Kevättalvi 2015: Suunnilleen näin edelleenkin. Hyvin rasvainen päivällinen lisukesalaatilla ja kuplavedellä, jälkkäriksi voimaitokahvi ja tarvittaessa jälkkärin jälkkäreitä.
Kesä 2019: Lämmin kasvislisuke useimmiten puuttuu, sen sijaan lihaisa ja hyvin rasvainen pääruoka jossa mauksi ja rasvan sitomiseen mukana myös kasviksia (sipuli, hapankaali, kaali, joskus juureksiakin). Lisukesalaatti. Jälkkäriksi juustoa, jos siltä tuntuu. Juomina kuplavettä, ruokaryyppy ja voimakahvi, joskus kera suklaapalan. Ryypyn sijaan viiniä, jos on juhlittavaa tai seuraa talossa.****
Jaa että miksikö?
Täällä tervehtymislistausta:
viewtopic.php?p=1060297#p1060297Miten käytännössä?
Täällä myssyttelyjä ja ruokapäiväkirjaakin vuodelta 2013 (sadonkorjuuketju, näkyy vain rekkaantuneille)
viewtopic.php?f=81&t=60012Vuosien varrella vaihtuneet jutut tyylikkäästi lilalla, nämä muutokset kirjattu elokuussa 2019