Toivottavasti viesti osuu oikeaan osioon, saa toki siirtää parempaan!
Karppi-elämää takana noin seitsemän vuotta, ja olen huomannut että syömiseni ovat näyttäneet suuntaavan Kawaan päin (jo ennenkuin kuulin koko Kwasniewskistä). Olen innostunut luulienten keittäjä, vaikka tähän mennessä niitä on tullut keitettyä eniten kalasta ja siipikarjasta (näitä kun syömme eniten; syömme myös paljon possua, mutta siitä harvemmin jää luita!). Nyt keitin lientä naudan ydinluusta, jonka käväisin hakemassa Hakaniemen hallista. Sekaan heitin joksikin aikaa myös possun sydämen ja pari kieltä, ne kypsyivät siinä samalla tosi maukkaiksi (kauppias luuli, että ostan koiralleni...
). Tuloksena pari litraa kaunista ruskeaa "tytinää" (paahdoin luita uunissa ennen keittämistä), ja paksu keltainen rasvakerros pinnalla. Kysyisinkin nyt, että onko tämä rasva hyvää käyttörasvaa (kuorin sen ja laitoin rasiaan), vai onko se tuossa keittoprosessissa jo hapettunut käyttökelvottomaksi? Keitin lientä noin 12 tuntia.
Jos rasva on vielä hyvää käytettäväksi, miten olette sitä käyttäneet? Soveltuuko se esim. paistamiseen?