karppaus.infon arkistoitu foorumi
https://karppi.ninja/forum/

Luuliemen rasva
https://karppi.ninja/forum/viewtopic.php?f=62&t=53454
Sivu 1/1

Julkaisija:  Tojon [ 2011-04-01 15:54:51 ]
Viestin otsikko:  Luuliemen rasva

Toivottavasti viesti osuu oikeaan osioon, saa toki siirtää parempaan!

Karppi-elämää takana noin seitsemän vuotta, ja olen huomannut että syömiseni ovat näyttäneet suuntaavan Kawaan päin (jo ennenkuin kuulin koko Kwasniewskistä). Olen innostunut luulienten keittäjä, vaikka tähän mennessä niitä on tullut keitettyä eniten kalasta ja siipikarjasta (näitä kun syömme eniten; syömme myös paljon possua, mutta siitä harvemmin jää luita!). Nyt keitin lientä naudan ydinluusta, jonka käväisin hakemassa Hakaniemen hallista. Sekaan heitin joksikin aikaa myös possun sydämen ja pari kieltä, ne kypsyivät siinä samalla tosi maukkaiksi (kauppias luuli, että ostan koiralleni... :P ). Tuloksena pari litraa kaunista ruskeaa "tytinää" (paahdoin luita uunissa ennen keittämistä), ja paksu keltainen rasvakerros pinnalla. Kysyisinkin nyt, että onko tämä rasva hyvää käyttörasvaa (kuorin sen ja laitoin rasiaan), vai onko se tuossa keittoprosessissa jo hapettunut käyttökelvottomaksi? Keitin lientä noin 12 tuntia.

Jos rasva on vielä hyvää käytettäväksi, miten olette sitä käyttäneet? Soveltuuko se esim. paistamiseen?

Julkaisija:  Arvo Morkkis [ 2011-04-01 16:20:53 ]
Viestin otsikko:  Re: Luuliemen rasva

Mä olen käyttänyt paistamiseen, varsinkin paahdetuista luista tehty on ihan hyvänmakuista. Naudanrasva on aika suurelta osin tyydyttynyttä, ei hapetu helpolla.Tuolta ketjusta löytyy myös keskustelua lienten rasvan hapettumisesta ylipäätään :)

Julkaisija:  elysee [ 2011-04-01 20:24:15 ]
Viestin otsikko:  Re: Luuliemen rasva

Joo, on hyvää paistorasvaa. Itse käytän aina, kun vaan sattuu löytymään jääkaapista. Joskus sinältään, joskus voin kaverina.

Julkaisija:  Tojon [ 2011-04-02 14:13:04 ]
Viestin otsikko:  Re: Luuliemen rasva

Kiitos vastauksista! Käytin eilen voin ja luuliemirasvan sekoitusta paistamiseen, hyvää tuli. :)

Julkaisija:  moi [ 2011-04-02 14:27:23 ]
Viestin otsikko:  Re: Luuliemen rasva

Koska herää teollisuus, isossa padassa keittää isommalle porukalle luuliemet?

Julkaisija:  Mirka [ 2011-04-02 14:34:08 ]
Viestin otsikko:  Re: Luuliemen rasva

Demi glacea myydään kahden desin tetroissa.

Julkaisija:  moi [ 2011-04-02 15:07:48 ]
Viestin otsikko:  Re: Luuliemen rasva

Mirka kirjoitti:
Demi glacea myydään kahden desin tetroissa.


Kylläkyllä, älä saivartele. Se vallankumous, koska lapset saavat päiväkodissa aitoa luulientä... :D

Questions!

Julkaisija:  Arvo Morkkis [ 2011-04-02 15:11:39 ]
Viestin otsikko:  Re: Luuliemen rasva

no jotain rajaa, kanannahkakin on kauhistus! Lapsille teurasjätettä, ai ai. Punaviinikastike kelpaa aikuisille ravintolassa, kunhan ei ajatella, mistä se on tehty.

Julkaisija:  moi [ 2011-04-02 15:24:17 ]
Viestin otsikko:  Re: Luuliemen rasva

ihan kamaraa lasvaa, sano kinkki kun flooraa söi!

Julkaisija:  Mirka [ 2011-04-02 15:25:31 ]
Viestin otsikko:  Re: Luuliemen rasva

:lol:

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/