Minä muistelen, että opasvihkosissa jankutettiin kyllästymiseen asti, että pitää syödä kokojyväviljaa eikä raffinoitua. Ja samaa virttä veisasi mielestäni myös TV-kokki-Kolmonen.
Vaihdoin jopa pullankin grahamversioon!

No itse asiassa se taisi ollakin 90- eikä 80-luvulla se grahampulla. Mutta yritin 80-luvulla urheasti leipoa kerran kesätöiden läksiäispiirakan grahamjauhoista. Siitä tuli aikasta pahaa, eikä juuri kukaan halunnut muistaakseni edes maistaa sitä, oli se myös sen verran luotaantyöntävän näköinen.

Ja pulla käskettiin kyllä leipoa mieluiten rasvattomaan taikinaan. (Oli kuulema ihan yhtä hyvää, just joo...) Näin oli muistaakseni vielä joskus 90-luvun alkuvuosina - saattoi olla joku marttakin eli ei ehkä niin kaikkein virallisinta, mutta suositusten kanssa linjassa kuitenkin.
Pastasta tuli trendikästä vasta 90-luvulla, samoihin aikoihin, kun luovuttiin makaroni-sanan käytöstä.
Mutta objektiivinen totuus on, että kokojyvämakaroni ON pahaa... Tiedän, mistä puhun, koska söin sitä monta vuotta.

Myös grahampulla oli pahaa, mutta se ei niin haitannut, koska tiesin saavani sen päälle vielä jälkiruokatupakan.

lol
