Mä tein eilen pika-soppaa:
3 pussia keittojuureksia,(ilman pottuja olevia) ja veden ja juuresten sekaan heitin sopivasti pakaste-soijarouhetta (Hälsans kök soijamureke) joka on mun herkkuani. Lisuriksi tietenkin mausteita ja voita. Kuka tahtoo, voi lisätä kermaa ja tai koskenlaskijaa. Tuli tosi hyvää keittoa, kuin aikanaan 18v sitten jauhelihasoppaa oisi syönyt. Olen itse kyllästynyt jo kukka-ja parsakaaliin joten vaihtelu virkistää:)
Välistä teen myös karppipitsaa johon lisään tonnoa,(-ei kuulu kyl kasvisvalioon eikä tiukoille maitotuoteet) aurajuustoa, paprikaa purkista,(-etikan maku tulee kivasti),kapriksia, ananasta joskus, ja Hälsans kökin soijakinkkua josta voi tehdä myös "kinkkumuusia" tai keittoa tai paistaa vähän munien kera aamupalaksi. Tosi hyvää tulee!
Psylliumia laitan enemmän kuin ohjeessa ja leikkaan pitsan sitten saksilla annospaloiksi leivinpaperin jäädessä alle . Helppo pakastaakkin jos tekee isot annokset.
Ohje pohjaan:
http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=1275 itse käytän luomupiimää tai partajogua