Lainattu ja vähän lisäilty selityksiä edellisen linkin esittelyyn
Lainaa:
Stefansson was a scholarly fellow.
. Hänen tieteenalansa oli antropologia.
. Suomeksi: hän oli niitä harvoja jotka lähtivät tutkimaan muita kulttuureja ilman että halusivat joko käännyttää heitä - tai hyötyä heistä maksimaalisesti kaupankäynnin avulla. Tämä avaa melkoisen erilaiset näkymät vieraan kulttuurin tarkkailuun...
Lainaa:
In 1955 Stefansson adopted a “stone-age” diet that was high-fat, low-carbohydrate, consisting mostly of meat.
. Stefanssonin määrittely lihalle (meat) on kuitenkin ihan erilainen kuin meidän karnivooriemme.
. Suomeksi: Hän selittää lihan kaksiosaista merkitystä kymmenien sivujen verran omissa teoksissaan, koskivat havainnot sitten arktisia oloja, kesähelteisiä intiaanimaisemia, tropiikin olosuhteita tai itse asiassa jopa raamatun ja muiden pyhien kirjoitusten viittauksia lihaan. Noissa kaikissa lihassa on kaksi osaa: the lean (eli vähärasvainen liha) ja the fat (eli liharasva, mukaan lukien maitorasva). Ja näiden suhteen hän suorastaan hämmentävän yksityiskohtaisesti kertoo kaikkialla olevan ja olleen luokkaa 20% lihaslihaa ja 80% rasvaa. Se toimi vaellusruokana, se toimi vaikkei vaellettukaan, se toimi pakkasessa ja helteessä, se toimi kansallisuudesta riippumatta - ja se toimi New Yorkin tutkimussairaalan moderneissa kaupunkiolosuhteissa, joihin hän kaverinsa kanssa suostui koekaniiniksi.
. IMHO harvaa asiaa on ymmärretty yhtä väärin kuin tätä...
_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)