Kuuntelin vihdoin esitelmän, pitkään ensin mietittyäni.
Pohjimmiltaan Hava ja sen kylläisyysakseli näyttää kuvaavan (ultra)prosessoidun ja prosessoimattoman ruoan eroja.
Tuo riittää jo tekemään sen suhteellisen hyvin toimivaksi, ainakin amerikkalaisessa ympäristössä.
Moni asia ratkeaa, kun jättää normiruoan lisäksi ne gluteenittomat pullat ja patukatkin kaupan hyllylle, ja keskittyy oikeaan ruokaan.
Mutta...
Mutta se EI erota (tai jopa ei halua erottaa) erilaisia rasvoja toisistaan, vaikka niiden toiminta kropassa on hyvin, hyvin erilaista. Eikä se pysty annetuilla mittareilla näkemään pitkän tähtäyksen tapahtumia mitokondrioiden (solulle hidasta mutta ihmisikään katsoen huippunopeaa) kehittyessä ja muuntuessa itse kunkin solun sisällä, solun saamiin ravintoaineisiin liittyen. Eikä siellä myöskään puhuta mitään fysiologisen insuliiniresistenssin (tai sen puutteen) vaikutuksia. Ja jooei, ei sitä ole edes tarkoitettu diabeetikoille : )
Ihan hyvä tietää, mitä tuo tarkoittaa, kiitos siksi postauksesta komiteanmiehelle. Ja jooei, en ole vaihtamassa.
Etenkin kun voi toimii näille vuosikausia koulutetuille mitokondrioille jo oikein hyvin, jopa kylläisyyden suhteen

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)