karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 06:49:43

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1010 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 551 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2013-04-09 09:43:32 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ Syötkö suolaisen veden eläviä?
Niissä on lähtiään paljon TMAO'ta, koska TMAO kuuluu niiden systeemiin :)
Tappaakohan se nekin?

TMAO katoaa hien jos kohta virstankin mukana. Hiiret eivät lämmönsäätele juurikaan hikoilemalla. Fysiologisesti olisi aika loogista, että ihminen (jolle evoluutio on järjestänyt lämmönsäätelyyn kyvyn hikoilla ja joka menettää hikenä aika suuren osan nesteitään, päivittäin) ja suolaisen veden elävät selviävät TMAOsta huomattavasti helpommin kuin tavishiire - saati valikoidut mustanruskeat peruslabrahiiret (joita on ominaisuuksiensa vuoksi kutsuttu myös ärhäkkäiksi teinisohvaperunoiksi, ja jotka ovat valikoituneet labroihin muun muassa siksi että niille saa SVT-ongelmia tuotettua varsin helposti...)

/Muoks: Star Trek on yyberhieno esimerkki siitä, miten tiedejargonia ja lyhenteitä voi luovasti käyttää totuudenmurusten sitojana. Ja stratrekin todellisuudessa homma jopa toimii. Mutta kun me ei eletä filmimaailmassa vaan reaalimaailmassa. Täällä pelkällä selityksellä ei pääse pitkälle, jos joku haluaa oikeasti ymmärtää jotain. Vaan kukapa sellaista haluaisi...?

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-04-09 09:50:51 
Poissa
apina
apina

Liittynyt: 2009-12-21 22:22:11
Viestit: 10830
els kirjoitti:
^^ Syötkö suolaisen veden eläviä?
Niissä on lähtiään paljon TMAO'ta, koska TMAO kuuluu niiden systeemiin :)
Tappaakohan se nekin?


Toki syön kaikkea minkä kiinni saan, höh! :D En prkl ala googlailemaan TMAO'a! Jutun kirjoittaja varmaan tuntee itsensä viksuksi laittaessaan artikkeliin hianoja sanoja ja lyhenteitä...

LMFAO - I'm sexy and i know it http://www.youtube.com/watch?v=NFTvMSgRn_I

_________________
äh


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-04-09 17:51:45 
Poissa
apina
apina

Liittynyt: 2009-12-21 22:22:11
Viestit: 10830
Laitan tähän jatkoksi, vaiks pikkasen ot. Keskustele!

Lainaa:
Kaipaatko jauhelihaan enemmän paistia?

Kaupoissa ja lihataloissa mietitään kiihkeästi, kannattaako loppuvuonna tuoda markkinoille Eviran peräämä, silkkaa naudanpaistia sisältävä jauhelihaversio. Nykyiselle paistijauhelihalle on pakko antaa uusi nimi. Kaipaatko sinä jauhelihaan enemmän paistia? Häiritseekö sinua nykyisen paistijauhelihan monimuotoinen koostumus?


http://yle.fi/uutiset/kaipaatko_jauheli ... ia/6571753

Pari kommenttia luettuani, en viitsinyt toivoa lisää kamaraa paistijauhelihaan, ja luuydintä...

_________________
äh


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-04-09 20:09:54 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Lainaa:


Dosentti Ralf Sundberg kirjoittaa blogiinsa harvoin, mutta sitäkin painavampaa asiaa. Tätä tutkimusta hän ei voinut olla ruotimatta. Kannattaa käydä lukemassa:

Ralf Sundberg: Finns det en länk mellan s.k. rött kött och hjärtsjukdom?

Message to take home:

Lainaa:
Onko ns. punaisen lihan ja sydäntaudin välillä yhteys?

Kysymys on luonnollisesti pelkistä spekulaatioista ja vieläpä erittäin heikoin perustein esitetyistä sellaisista . . .

Kuten tavallista, hätiköityjä johtopäätöksiä. Jotka toitotetaan julki siksi, että ne ovat poliittisesti korrekteja elintarvike ja lääketeollisuuden sekä nykyisen globaalin maatalouspolitiikan kannalta.

Jos haluat tietää totuuden siitä kuinka tärkeä karnitiini on aineenvaihdunnallemme, lue tämä:

Translating the basic knowledge of mitochondrial functions to metabolic therapy: role of L-carnitine



Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-04-10 08:43:14 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Kuva

Kaikki oleellinen tuosta ^^ tutkimuksesta on sanottu Kostdemokrati-terveyssivuston lööpissä:

Taas varoitus punaisesta lihasta!
Tälläkään kertaa siitä ei tarvitse välittää


Rött kött farligt för hjärtat?

Lainaa:
Roskaruualla, joka kaiken lisäksi säilyy pitkään (pitkä hyllyikä) voidaan tehdä isot rahat toisin kuin lihalla, jonka katteet ovat pienet ja hyllyikä lyhyt. Myös lääketuotanto kärsii siitä, jos ihmiset lakkaavat syömästä itsensä sairaaksi. Siksi kyseenalaisia tutkimuksia, jotka voidaan tulkita miten halutaan, käytetään kansan pelottelemiseksi olemaan syömättä oikeaa ruokaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-04-10 10:54:37 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Tom Naughton FatHead-blogissaan: Here We Go Again: Another Meat Kills! Study

Message to take home:

Lainaa:
Nauti pihvistäsi.


Eli aaria opperasta Bad Science, media misinformation.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-04-10 21:56:23 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Pihviä ja varsinkin elukoiden muita ruhon osia voi todellakin syödä huoletta viimeistään sen jälkeen kun on lukenut Mark Sissonsin perusteellisen ruodinnan:

Mark Sissons: Does Red Meat Clog Your Arteries After All?

Mielenkiintoinen yksityiskohta: Lihan ohella myös kala nostaa TMAO:ta ja kalaa sentään pidetään yleisesti terveellisenä syötävänä. Itse asiassa TMAO on se aine, joka antaa kalalle kalan hajun.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-04-11 10:34:48 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2009-08-18 19:50:37
Viestit: 374
Paikkakunta: Espoo
Ja Chris Masterjohn on myös analysoinut tutkimusta:
Does Carnitine From Red Meat Contribute to Heart Disease Through Intestinal Bacterial Metabolism to TMAO?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-04-11 14:08:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-02-01 22:36:58
Viestit: 1400
Mä en makkaroihin ja nakkeihin enää koske, nih!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-04-11 14:43:04 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
jty kirjoitti:

Kiitos tästä, jty!

Arvaukseni merenelävistä perustui vain niiden sisältämään TMAOon (eli yksittäiseen yhdisteeseen),
mutta niiden (ja monen kasviksen) syönnin vaikutus ihmisen TMAO-tasoihin on näemmä tutkittukin.
Ja vielä ihan reilusti ihmisillä. Hyvä löytö o/

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-04-18 08:09:43 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Per Wikholm: Anthony Colpo sågar "årets skitstudie" om rött kött och hjärtsjukdom

Anthony Colpo ei tykkää yhtään tästä "vuoden paskatutkimuksesta" ja paljastaa myös tutkijoiden taloudellisen motiivin - päätutkijat ovat patentoineet TMA:n mittausmenetelmän ja sitä pitäisi yrittää saada kaupaksi.

Lihaa voi edelleen syödä huoletta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-04-19 12:14:20 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
..kuten myös karnitiinia.

Matti Tolonen kirjoitti Christer Sundqvistin IL-blogin kommenteissa:

Lainaa:
Tuossa muutama kommentti sitten “Jalmari” esitti, että liharuoan sisältämä karnitiini muka olisi valtimotautien todellinen syytekijä. Väite perustuu yhteen (1) hiiritutkimukseen, jossa karnosiini tuotti suolistossa TMAO-nimistä yhdistettä. Tämän tutkimuksen perusteella ei ole laadukasta näyttöä karnitiinin vaaroista.

Päinvastoin, 13 kontrolloitua tutkimusta käsittävän meta-analyysin mukaan sydäninfarktin sairastaneet potilaat hyötyvät L-karnitiinista, koska se vähentää kokonaiskuolleisuutta, kammioperäisiä rytmihäiriöitä, rintakipukohtauksia (anginaa) ja sydäninfarktin kokoa verrattuna lumehoitoon, raportoi James J. DiNicolantonio, PharmD, of Ithaca, N.Y., työryhmineen. Karnitiini näyttää ehkäisevän myös sydämen vajaatoimintaa ja uusia sydänkohtauksia.

Lisätietoa: New Study Questions Carnitine Heart Risk 12.4.2013
Carl Chip Lavie, PhD video 2:26 min.

http://www.medpagetoday.com/Cardiology/ ... tion/38422


New Study Questions Carnitine Heart Risk (CME/CE) (en.parset.com 12.4.2013)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-04-21 19:37:22 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Isompi pää kirjoitti Christer Sundqvistin IL-blogin kommenteissa:

Lainaa:
Tässä on jälleen kerran yksi hyvä esimerkki siitä, miksi ei tutkimustuloksia ja etenkään niistä tehtyjä uutisia ei pitäisi nielasta suorilta.

Tiesitkö Jalmari, että myös lähes kaikki muutkin ruoka-aineet lisäävät TMAO:n määrää ja punainen liha ei ole tässä poikkeus. Kuitenkin esimerkiksi peruna ja porkkana lisäävät TMAO:ta enemmän kuin punainen liha. Ja mikäli todellisia pahiksia pitäisi tämän TMAO:n saralta hakea, niin sillon kyseeseen tulevan merenelävät, jotka lähes kaikki lisäävät TMAO:n määrä merkittävästi enemmän kuin muut ruoka-aineet.

Toisaalta kalan syönnin on moneen otteeseen todettu suojaavan sydäntaudilta, joten ei ihan vakuita siltä, että TMAO olisi “pääsyyllinen” sydän ja verisuonitaudeissa.

Mikäli kiinnostaa lukea lisää ko. tutkimuksesta kannattaa tsekata Chris MasterJohnin blogikirjoitus aiheesta:

http://www.westonaprice.org/blogs/cmast ... m-to-tmao/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-04-21 20:13:23 
Poissa
apina
apina

Liittynyt: 2009-12-21 22:22:11
Viestit: 10830
Ituhippien salaliitto. Tämmönen naivi sinisilmä ei osaa epäillä ihmisten tarkoitusperiä, ns. viherpipertäjien salakavala fanaattisuus unohtuu herkästi. Usko on vahva, ei siinä faktat paina. Olis kiva lukea tutkimusta taustalla vaikuttavista uskomuksista/ideologioista. Kukapa kertoisi, edes tiedostaisi, todelliset motiivinsa. Ameriikan, miksei myös EU'n, päättäjiä liehakoivat lobbarit antaa kuvan touhun raadollisuudesta. Ei ole korruptio enää rehellistä, kuten aikoinaan! :mrgreen:

_________________
äh


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-06-11 16:59:02 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4871
Taas THL:n dosentti löpisee IL:ssa
Lainaa:
Lihassa piilee syöpäriski

Tiistai 11.6.2013 klo 05.49

Suomalaiset syövät reilusti yli suositusten lihaa ja lihatuotteita. THL varoittaa liian lihansyönnin lisäävän syöpäriskiä.
Suomalaisten lautasilta löytyy aivan liikaa lihaa.

Kesä ja grillikausi on suomalaisille makkaroiden ja punaisen lihan suurkulutuksen juhlaa. Lomalla grillimakkaroita voi kulua huomaamatta muutama illassa, puhumattakaan mehukkaista grillipihveistä.

Viikossa lihamäärä voi kertyä vaarallisen suureksi. Harva kuitenkaan miettii grillimakkaraa popsiessaan, että siinä voi piillä merkittävä syöpäriski, varsinkin jos lihaa syö paljon ja usein.

Keskimäärin suomalaiset syövät lihaa moninkertaisesti enemmän kuin olisi terveellistä.

Lue tiistain (11.6.2013) Iltalehdestä, mitä runsas lihan syönti aiheuttaa ja kuinka paljon lihaa on terveellistä syödä.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-06-11 17:16:40 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Ovatkohan IL:ssä ihan itse keksineet ryhtyä kierrättämään grillauskauden keskellä vanhoja liha tappaa-juttujaan, vai matkivatkohan Aftonbladetia?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-06-11 17:54:20 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-06-13 16:23:44
Viestit: 716
THL:n natsit vaan pelottelee tyhmää kansaa. Oikeampi tapa olisi viestiä, että jos syötte sitä lihaa, muistakaa ottaa myös c-vitamiinia, koska sillä se syöpää aiheuttava nitrosamiini pysyy aisoissa. Poliitikoille pelottelu sopii kuin nenä päähän, koska joka kolmas saa kuitenkin syövän, söi lihaa tai ei.

Edit: nitriitti - nitraatti - nitrosamiini

_________________
Tuurilla täällä mennään-elämä on bakterologiaa.
+ fruktoosi on myrkkyä
+ teollisesti GMO:lla tuotetut entsyymit saavat sinut syömään roskaa - niitä ei mainita tuoteselosteessakaan
+ stressi tappaa varmemmin kuin huono ruoka (kiitos THL stressistä)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-06-11 19:37:59 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-06-14 15:02:48
Viestit: 745
Paikkakunta: Oulu
Tuossa IL lehtijuttu tältä päivältä: LIIALLINEN LIHANSYÖNTI SYÖPÄRISKI

Taas on karppaus syytetyn penkillä... Miksei minua koskaan haastatella noihin? Itse kun en syö punaista lihaa (ja sekin yleensä tiskiltä ostettua) kuin sen 70-100g päivässä + munat 4kpl, mutta nehän onkin kanaa jota saa syödä ;) Sanoisin että "Olen karppaaja, joten syön noin 70-100g punaista lihaa päivässä noin viitenä päivänä viikossa."

_________________
SPLASH!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-06-26 10:38:56 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Lihansyönti altistaa diabetekselle - riski pahenee, mitä enemmän lihaa syö (Uutispalvelu Duodecim 26.6. 2013)

Uutispalvelu Duodecimin "uutinen" perustuu lääke- ja elintarviketeollisuuden teettämiin "tutkimuksiin", joiden tarkoituksena on ollut todistaa musta valkoiseksi ja häivyttää ihmisten tietoisuudesta se tosiasia, että mikä oikeasti kasvattaa diabetesriskiä on verensokerin pysyminen jatkuvasti korkealla sen vuoksi että syödään liikaa verensokeria nostavaa ruokaa eli hiilihydraatteja.

Tutkimus, johon tässä propagandapläjäyksessä ensisijaisesti viitataan, on epidemiologinen tutkimus, jollainen ei koskaan voi osoittaa syy-seuraussuhdetta. Näissä ketunhäntä kainalossa tehdyissä tutkimuksissa haluttu korrelaatio tuotetaan luokittelemalla "prosessoiduksi lihaksi" mm. pitsat ja hampurilaiset. Ne altistavat diabetekselle sisältämiensä hiilihydraattien takia sekä välittömästi että välillisesti lihomisen kautta. Niin, ja aivan erityisesti sen vuoksi, mitä niiden kanssa nautitaan: Amerikassa tavallisesti korkeafruktoosista maissisiirappikokista.

Message to take home:

Kun uutispalvelu Duodecim syyttää korkeafruktoosisella maissisiirapilla amerikkalaisille aiheutetuista diabetestapauksista lihaa, on syytä olla jossain määrin skeptinen.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-06-28 11:26:44 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Uutispalvelupalvelu Duodecim taas asialla:
Makkara mahdollisesti diabetesriski (IL 28.6. 2013)

Lainaa:
. . . mutta tarkemmassa analyysissä tämä selittyi osallistujien ylipainolla.


Lainaa:
Yhteys johtunee. . . mutta luultavasti myös. . . saattavat altistaa lisäksi. . . sydän- ja verisuonitaudeille . . . aiemmista tutkimuksista tiedetään


Todettakoon jälleen kerran, että näissä epidemiologisissa huijaustutkimuksissa prosessoiduksi lihaksi lasketaan mm. nopeasti verensokeria nostavia hiilihydraatteja sisältävät pitsat ja hampurilaiset, minkä lisäksi prosessoidun lihan piikkiin menevät mm. niiden kanssa nautittujen sokeripommi-kolajuomien vaikutukset. Eikä korrelaatio edelleenkään osoita syy-seuraussuhdetta.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1010 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 551 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 22 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)