karppaus.infon arkistoitu foorumi

Tänään on 2025-10-27 16:58:42

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2024-08-05 13:20:04 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29698
...kun sillä oli näin kamalia vaikutuksia (joita sitten puolukkajauhe lievitti!) En löytänyt tietoa oheisesta pdf:stä. Veikkaan, että tässäkin käytettiin jenkeissä kehitettyä runsasrasvaista ruokavaliota muka edustavaa tutkimushiirirehua, joka on kuin suunniteltu sekoittamaan jyrsijäparkojen metabolia pahan kerran. Sillä ei ole mitään yhteistä hyvin suunnitellun runsasrasvaisen vhh-ruokavalion (LCHF) tai runsasrasvaisen ketogeenisen ruokavalion kanssa. Eikä hiiri ole ihminen. Tämä tosiasia vaikuttaa hiiritutkimusten yleistämiseen ihmistä koskevaksi joissakin tapauksissa vähemmän, toisissa enemmän. Tässä tapauksessa enemmän.

Lainaa:
Puolukkajauheen lisäyksellä rasvaiseen ruokavalioon oli painon nousua ja
sisäelinrasvan määrän lisääntymistä estävä vaikutus. Lisäksi se esti rasvaisen
ruokavalion aiheuttamia haitallisia muutoksia veren kolesteroli- ja sokeritasoissa.
Verinäytteistä mitattujen seerumin amyloidi A:n (SAA), alaniiniaminotransferaasientsyymin (ALT) sekä leptiinin tasot olivat puolukkaryhmän hiirillä
merkittävästi alemmat kuin rasvaista ruokavaliota saaneilla kontrolliryhmän hiirillä.
Puolukkalisä vaikutti myös useiden geenien ilmentymiseen maksassa, mikä havaittiin
vi NGS- pohjaisella koko genomin laajuisella ekspressioanalyysillä. Rasvainen
ruokavalio muutti useiden rasva- ja glukoosiaineenvaihduntaan sekä tulehdukseen
liittyvien geenien ilmentymistä, ja puolukkalisäys osittain esti näitä muutoksia.
Puolukka voi siten suojata rasvaisen ruokavalion aiheuttamilta haitallisilta
muutoksilta, jotka liittyvät ei-alkoholiperäisen rasvamaksataudin kehittymiseen.
Tässä tutkimuksessa havaittiin lisäksi, että myös puolukan kuoriuutteella oli rasvaisen
ruokavalion aiheuttamaa painon nousua ja sisäelinrasvan määrän lisääntymistä
hillitsevä vaikutus. Puolukan kuoriuute lievensi myös rasvaisen ruokavalion
aiheuttamaa sokeriaineenvaihdunnan häiriötä sekä paastoverensokeritasojen nousua


Linkki tutkimukseen:

https://trepo.tuni.fi/bitstream/handle/ ... sAllowed=y

Iltalehden tutkimusuutinen:

https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/46 ... 725a01ec8b


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-08-06 00:44:01 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1252
Rasvaa oli 46 energiaprosenttia, josta 88 % oli laardia eli sianrasvaa ja loput soijaöljyä. En ihmettele, että hiiret lihovat laardista, koska siinä on seitsemän kertaa enemmän linolihappoa kuin naudanrasvassa.

36 energiaprosenttia oli hiilareita, joista 50 % tavallista sokeria, 29 % D-glukoosia eli dekstroosia ja 21 % maissitärkkelystä. Eli ei tosiaankaan mitään terveysruokaa. :shock:

Vähärasvaisessa ruokavaliossa oli vain 10 E% rasvaa.

Supplementary Materials: The following are available online at https://www.mdpi.com/article/10.3390/nu13113693/s1 (Table S1: Composition of the experimental diets)

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)