ökkömönkiäinen kirjoitti:
Hermeliini kirjoitti:
Kyllä Heikkilä suosittelee kaalisalaattia raakana/hapatettuna päivittäin. Kaalin ja kaalin sukuisten kasviksien tulisi hänen mukaansa olla dieetin perusjuttuja, koska niissä on runsaasti C-vitamiinia ja lysiiniä, jota saa muutoin vain raakamaidosta. Lysiini ja C-vitamiini suojaavat syövältä ja verisuonitaudeilta. Mene ja tiedä sitten.....
Tilamaidossa ei ole nimeksikään C-vitamiinia 1mg/100g, lysiinistä en sitten tiedä. Lysiiniä on mm. pavuissa ja linsseissä, eli en tiedä mistä tämä vain kaalissa ja tilamaidossa tulee. Fineli ei muuten tunne lysiiniä ollenkaan.
Maitotuotteissa ei normaalistikkaan ole C-vitamaiinia eikä Heikkilä niin väitäkkään. Lysiini sen sijaan on eräs ihmiskehon parista kymmenestä aminohaposta joista proteiini koostuu. Lysiini hajoa helposti kuumennettaessa ja käsiteltäessä elintarviketta. (kuten elintarviketeollisuus nykyään tuppaa tekemään KAIKELLE)
Keho tarvitsee monen monen muun aineen lisäksi lysiiniä ja C- vitamiinia toimiakseen normaalisti. Lysiinin ja C-vitamiinin puute saattaa aiheuttaa verisuonten kalkkeutumisen. Kuumennuksen johdosta nykyihminen ei saa enää samallatavalla maidostaan lysiiniä kuin ennen koska Pastörointi tapahtuu kuumentamalla ja kuumennettaessa lysiiniä tuhoutuu.
Fineli ei tunne montaa muutakaan tärkeää asiaa, vaikka se onkin ihan hyvä tietolähde.
Kannattaa perehtyä ihmiskehon toimintaan ihan anatomian ja fysiologian perusteita jotta on helpompi ymmärtää mitä kehossa tapahtuu. Ihmiskeho on monimutkainen järjestelmä johon ei kannattaisi laittaa sinne kuulumattomia aineita kuten ei bensa-autoonkaan dieseliä...
_________________
Informaatio tulvassa elävien nykyihmisten pelastusliivit: VAADI
PERUSTELUT JA OLE KRIITTINEN!