karppaus.infon arkistoitu foorumi

Tänään on 2025-10-29 18:45:08

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 530 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 123 24 25 26 27
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2024-06-26 10:25:36 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4912
Jopas oli sekava ja tarkoitushakuinen tuo IL:n suolajuttu.
Lainaa:
– Suun kautta nautittu suola ei kovin hyvin imeydy eikä nosta elimistön natriumpitoisuutta, vaan pelkästään verenpainetta ja sydänongelmien riskiä.

Pitää siis odotella, että joutuu (pääsee) tiputukseen?

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-06-26 11:45:31 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47843
No mutta tietysti. Tarvitseehan terveys- ja hoivasektori asiakkaansa. Ja lääkitykset.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-06-27 13:58:37 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4912
Maikkarin ohje
Lainaa:
Hanaveden lisäksi myös vichyvesi voi olla järkevä valinta.
– Jos helteellä hikoilee paljon tai tietää, että tulee hikoilemaan paljon, jolloin menettää elektrolyyttejä, voi oikein perinteinen vähän suolaiselta maistuva vichyvesi olla oikein hyvä vaihtoehto.

Vichyvesi sisältää elektrolyyttejä, joita elimistö menettää kovan hikoilun seurauksena ja edelleen juodun hanaveden laimentaessa elektrolyyttitasapainoa.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-06-27 14:50:07 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29698
Lääkäri varoittaa vähäsuolaisen ruokavalion riskeistä. Lähdeviitteitä tähän olisi toki kaivannut. Osa näistä riskeistä on minulle tuntemattomia, joten en ota kantaa kaikkien argumenttien oikeellisuuteen. Postaus antaa kuitenkin hyvän kuvan vähäsuolaisuuteen liittyvien ongelmien laajuudesta ja moninaisuudesta. Ja kyllä, kirjoittaja on ihan oikea lääketieteen tohtori ja työskentelee Intian suurimman yksityisen sairaalaketjun palveluksessa.

https://x.com/hyderabaddoctor/status/18 ... G1kiC43xsw

Lainaa:
Is salt really a villain it is made out to be?

Salt restricted diet is in fashion. A low salt diet is routinely recommended by healthcare professionals to people with hypertension to manage it better. Not only that, but a low salt diet is also recommended for healthy people to reduce their risk of becoming hypertensive.
Is a low salt diet healthy?
I am afraid that the scientific evidence points to the contrary. A low salt diet is hazardous to health and is associated with increased risk of several diseases.
What are the health hazards associated with a low salt diet?
1. Increased serum insulin levels and insulin resistance,
2. Paradoxical rise in blood pressure (BP) in many people,
3. Increase in total and LDL cholesterol levels,
4. Worsening of glycemic control in people with diabetes,
5. Increased risk of cardiovascular diseases, such as heart attack and stroke,
6. Increased risk of premature mortality,
7. Increased risk of hyponatremia (low sodium levels in the blood). Symptoms of hyponatremia may range from fatigue, weakness and malaise to coma, seizures and death (in severe cases),
8. Increase in average heart rate (by about 6 bpm),
Mechanisms for how low-salt diet induced insulin resistance
1. Activation of the sympathetic nervous system.
· Blocking sympathetic nervous system signaling improves insulin sensitivity.
· Catecholamines contribute to decreased insulin sensitivity- catecholamines decrease tissue glucose uptake and stimulate hepatic glucose production.
· Sympathetic hyperactivity can lead to constriction of peripheral blood vessels reducing skeletal muscle blood flow and inducing insulin resistance.
Activation of the RAAS (Renin angiotensin aldosterone system).
Elevation of non-esterified fatty acids.
Lower intracellular sodium concentrations, which can increase glucose absorption at the intestine.
Volume depletion.
· Reduced blood flow and insulin or glucose delivery to skeletal muscle.

Take home message
1. Sodium restriction (especially below 2300 mg/day) should be advised with caution to lower BP, in view of several health hazards associated with this strategy (as stated above). Salt restriction (as a strategy to lower BP) works only in a small number of salt-sensitive individuals.
2. Eating a diet mainly consisting of whole foods, while maintaining a normal-sodium intake (3000 mg – 5000 mg) per day, may be a better option for improving overall metabolic health and blood pressure.

Future directions: More studies are needed to get more clarity on this important topic.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-06-28 11:05:55 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29698
Katja Mjösund on rohkea. Ei käske vähentämään suolaa.

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000010527296.html

Lainaa:
tavalliselle liikkujalle riittää, että syö vaikka vähän suolaisempaa ruokaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-06-28 12:12:54 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29698
S-sana pääsi lipsahtamaan Iltalehden juttuun:

https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/fa ... 90955674f0

Lainaa:
Kuumuus sekä hikoilusta johtuva neste- ja suolavajaus voivat johtaa lämpösairauksiin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-06-28 14:20:48 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4912
Maalaislääkäri Kiminkinen Iltalehdessä
Lainaa:
Kiminkisen mukaan pelkkä vesi ei ole hyvä juoma, vaan mukaan täytyy saada myös muita ravintoaineita.
– Juomisessa ei pelkkää vettä, vaan välillä myös suolaa mukaan. Täytyy myös olla välillä varjossa ja järveen kun menee, niin ehdottomasti kaulaan asti, Kiminkinen ohjeistaa.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-07-15 10:56:20 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29698
Kyllä on Laatikaisen vaikea myöntää, että suolan puutos aiheuttaa kramppeja.

https://www.apu.fi/kysymykset/aiheuttaa ... akramppeja

Lainaa:
Jalkakramppien eli suonenvedon syitä ei tunneta kunnolla, ja taipumus niihin tuntuu olevan hyvin yksilöllistä. Suolan puute yhdistetään usein kramppeihin.
Tutkimustiedon perusteella vähäsuolainen ruokavalio ei kuitenkaan lisää kramppitaipumusta eikä runsassuolainen ruoka suojaa siltä. Tutkimustieto on harvoin täydellistä, joten täysin ei voida sulkea pois, ettei suola vaikuttaisi asiaan jotenkin. Ainakin jos käytössä olisi myös nesteenpoistolääkitys, suolalla voisi olla jotain tekemistä kramppien kanssa.
Hellekausi voisi teoriassa pahentaa vaikutusta.


Fakta (selkokielellä):

Suolan puutos aiheuttaa kramppeja. Riittävä suolan saanti suojaa tämän puutoksen aiheuttamilta krampeilta. Se ei suojaa muista syistä aiheutuvilta krampeilta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-07-16 04:48:41 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29698
Pari tuoretta tutkimusta haastaa kategorisen näkemyksen suolan vähentämisen hyödyllisyydestä sydänpotilaille.

Telmisartan-tutkimuksessa havaittiin, että runsaan suolan saannin vaikutus flimmeririskiin on J-käyrä. Suolan saannin pienentäminen vähensi riskiä vain erittäin runsaasti suolaa saaneiden kohdalla - eikä silloinkaan kovin paljon. Vähiten suolaa saaneiden kohdalla vähentäminen lisäsi riskiä.

Toisessa tutkimuksessa havaittiin, ettei suolan saannin vähentämisellä ollut vaikutusta sydämen vajaatoimintapotilaiden kuolleisuuteen.

https://www.ajmc.com/view/lowering-sodi ... e-outcomes

Lainaa:
There is a complex relationship between sodium intake and heart health outcomes in patients with cardiovascular disease, diabetes, and heart failure, according to recent research. One study suggests a J-shaped link between high sodium consumption and increased risk of atrial fibrillation (AF), urging a rethink of dietary habits. Meanwhile, another review challenges longstanding beliefs about sodium restriction in heart failure management, hinting at a nuanced approach that may impact patient quality of life. These findings prompt a deeper exploration into dietary recommendations and their implications for cardiovascular health.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-07-17 11:10:27 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29698
Ilokseni huomaan, että laillistettu ravitsemusterapeutti antaa Seurassa oikeita ohjeita! Proper respect Merja Kiviranta-Mölsälle!

https://seura.fi/terveys/10-kysymysta/m ... elteeseen/

Lainaa:
7. Joskus sanottiin, että juomaveteen kannattaa lisätä ripaus suolaa. Vieläkö se pitää paikkansa?
Kyllä. Vanha kansa teki omaa elektrolyyttijuomaansa lisäämällä vesikannuun ripauksen ruokasuolaa, jossa on sekä natriumia että kloridia. Se on edelleenkin hyvä ja edullinen hellepäivän janojuoma, joskaan ei kovin herkullisen makuinen.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 530 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 123 24 25 26 27

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)